wiosenna surówka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

wiosenna surówka na grilla

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

5

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa myjemy dokładnie.

Krok 2

Ogórek, rzodkiewkę i paprykę kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki, szczypiorek i koperek siekamy.

Krok 3

Polewamy rozrobionym sosem do sałatek Knorra.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wiosenna surówka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wiosenna surówka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wiosenna surówka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wiosenna surówka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wiosenna surówka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wiosenna surówka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wiosenna surówka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • wiosenna surówka na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej