
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
250 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę z indyka oraz ogórki konserwowe kroimy z kostkę. Awokado przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Krok 2
Wszystkie składniki mieszamy z wybranym miksem sałat i posiekanym koperkiem.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr rozrabiamy z 3 łyżkami oleju, 2 łyżkami wody i 1 łyżką octu winnego białego oraz 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu. Mieszamy z sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej