Sałatka z szynką z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką z indyka

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę z indyka oraz ogórki konserwowe kroimy z kostkę. Awokado przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Krok 2

Wszystkie składniki mieszamy z wybranym miksem sałat i posiekanym koperkiem.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr rozrabiamy z 3 łyżkami oleju, 2 łyżkami wody i 1 łyżką octu winnego białego oraz 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu. Mieszamy z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej