Sałatka z szynką z indyka

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę z indyka oraz ogórki konserwowe kroimy z kostkę. Awokado przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Krok 2

Wszystkie składniki mieszamy z wybranym miksem sałat i posiekanym koperkiem.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr rozrabiamy z 3 łyżkami oleju, 2 łyżkami wody i 1 łyżką octu winnego białego oraz 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu. Mieszamy z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej