
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
250 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę z indyka oraz ogórki konserwowe kroimy z kostkę. Awokado przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Krok 2
Wszystkie składniki mieszamy z wybranym miksem sałat i posiekanym koperkiem.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr rozrabiamy z 3 łyżkami oleju, 2 łyżkami wody i 1 łyżką octu winnego białego oraz 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu. Mieszamy z sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej