Sałatka z szynką z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką z indyka

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę z indyka oraz ogórki konserwowe kroimy z kostkę. Awokado przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Krok 2

Wszystkie składniki mieszamy z wybranym miksem sałat i posiekanym koperkiem.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr rozrabiamy z 3 łyżkami oleju, 2 łyżkami wody i 1 łyżką octu winnego białego oraz 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu. Mieszamy z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej