Sałatka z szynką z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką z indyka

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

250 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę z indyka oraz ogórki konserwowe kroimy z kostkę. Awokado przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w piórka. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Krok 2

Wszystkie składniki mieszamy z wybranym miksem sałat i posiekanym koperkiem.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr rozrabiamy z 3 łyżkami oleju, 2 łyżkami wody i 1 łyżką octu winnego białego oraz 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu. Mieszamy z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej