Sałatka z zupki chińskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

70

1326 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1495 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nudle Knorr przyrządź według przepisu na opakowaniu. Lekko wystudź.

Sałatka z zupki chińskiej - Krok 1

Krok 2

Paprykę, ogórki i szynkę pokrój w paski, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Sałatka z zupki chińskiej - Krok 2

Krok 3

Wszystkie warzywa, ser i szynkę dodaj do makaronu. Dokładnie wymieszaj. Tuż przed podaniem posyp paskami z cebuli dymki.

Sałatka z zupki chińskiej - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Klaudia  izd

    Klaudia izd

    można dodać do tego wszystkiego sos tatarski i nie będzie taka sucha ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Foxy Shazam

    Foxy Shazam

    Znam przepis na sałatkę z samym makaronem z zupek chińskich. Suchy makaron trzeba pokruszyć w opakowaniu i uprażyć na suchej patelni z (lub z minimalną ilością oleju). Dodaje się do niej pokrojoną w kostkę, smażoną pierś z kurczaka, kukurydzę z puszki, trochę posiekanej kapusty pekińskiej, prażoną cebulkę (może być kupiona w sklepie), majonez, przyprawy do smaku wedle uznania. Wbrew pozorom makaron nie będzie twardy, z czasem zmięknie. Voila!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Jastrzębska

    Agnieszka Jastrzębska

    sałatka wg przepisu okazała się niesmaczna dopiero po dodaniu curry i sosu z jogurtu naturalnego nabrala wyrazu i smaku. faktem jest ze szybko i łatwo się ja przyrządza.

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zupki chińskiejSałatka z zupki chińskiej

Wprowadź swoją kolację w klimat dalekiego Orientu, przyrządzając sałatkę z zupki chińskiej. Danie jest niesamowicie łatwe w przygotowaniu i zrobisz je w zaledwie 15 minut. Sałatka z zupką chińską to połączenie zupki błyskawicznej z warzywami pokrojonymi w paski oraz dodatkiem sera żółtego i szynki. Wszystkie składniki znajdziesz w swojej kuchni, a ze zrobieniem tego przysmaku poradzą sobie nawet kulinarni amatorzy.

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które chcą urozmaicić swój jadłospis o niebanalne przepisy! Sałatka z zupek chińskich z szynką sprawdzi się w menu nawet najbardziej zabieganej osoby.

Na jaką okazję?

Danie podane może być zarówno jako kolacja, ale również podwieczorek czy przystawka. Nie rezygnuj z zaserwowania sałatki z zupki chińskiej na przyjęciu dla znajomych, ponieważ z pewnością stanie się ciekawą, orientalną alternatywą dla słynnej sałatki jarzynowej czy gyros.

Czy wiesz, że?

Zupka chińska inaczej nazywana jest zupką błyskawiczną, co świadczy o szybkości jej przygotowania. Składa się z makaronu noodle i przypraw – bardzo często pojawiają się wśród nich pieprz i curry. Mimo że jej twórcą był Japończyk, a największą sławę zyskała w Korei Południowej, nazywana jest „chińską”. Obecnie na całym świecie przyrządza się potrawy z jej dodatkiem.

Dla urozmaicenia:

Sałatka z makaronem z zupek chińskich równie dobrze komponuje się z jogurtem naturalnym bądź majonezem.