Nudle z patelni po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Nudle z patelni po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

715 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

541 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1469 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w bardzo cienkie paseczki i obsmaż na patelni.

Nudle z patelni po chińsku - Krok 1

Krok 2

Obierz marchew i cebulę, pokrój w cienkie paseczki, dodaj do mięsa. Całość smaż chwilę i podlej sosem sojowym, dodaj imbir.

Nudle z patelni po chińsku - Krok 2

Krok 3

Całość podlej kubkiem wody (250mililitrów), dodaj makaron i zawartość saszetki. Wszystko razem gotuj chwilę, aż makaron zmięknie, a woda prawie zupełnie odparuje. Danie podawaj posypane szczypiorkiem.

Nudle z patelni po chińsku - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Uzyskasz lepszy efekt, jeśli zwykły olej pomieszasz pół na pół z olejem sezamowym.

2

Opinie o przepisie

  • Anna Gąsior

    Anna Gąsior , 04.04.2020

    Szybkie, sycące i dietetyczne danie ! W smaku rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Lata

    Alicja Lata , 15.07.2019

    Nudle z patelni po chińsku są bardzo sycącą i smaczną potrawą. Idealne połączenie składników dodało daniu niepowtarzalny charakter i smak, co mnie zaskoczyło, gdyż początkowo byłam sceptycznie nastawiona do nie dodawania do piersi z kurczaka przypraw, a co więcej zastąpienia ich sosem sojowym, który zdał egzamin na "5". Moim jedynym odstępstwem od przepisu było zastosowanie makaronu sojowego zamiast tego zasugerowanego, gdyż zdecydowałam, że będzie to zdrowszy wybór, jednak nie mniej smaczny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nudle z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nudle z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nudle z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nudle z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nudle z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nudle z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nudle z patelni po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nudle z patelni po chińskuNudle z patelni po chińsku

Nudle z patelni po chińsku to potrawa, która sprawdzi się na codzienny obiad lub kolację. Jest wyjątkowo szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Łączą się w niej aromaty orientalnych przypraw, takich jak imbir czy sos sojowy, a także delikatny smak kurczaka i warzyw. Od czego zacząć? Pierś z kurczaka pokrój w paski i podsmaż na patelni (najlepiej typu wok) ze składnikami sugerowanymi w przepisie. Aby urozmaicić smak dania, wrzuć także ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Następnie wlej wodę i dodaj makaron typu nudle – gotuj do momentu, aż płyn odparuje. Teraz wystarczy przyprawić danie podstawowymi składnikami i podawać. Jak to robić? Wyłóż makaron na talerze i udekoruj szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki oraz plastrem limonki. Potrawę można serwować w wersji ciepłej na obiad lub schłodzonej jako przekąskę do pracy czy szkoły. Zainspiruj się tym sposobem na nudle z patelni po chińsku i podziel się swoją opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.