Makaron w sosie serowo - śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie serowo - śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

150 gramów

null

0.5 szklanki

150 gramów

2 łyżki

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Zetrzyj ser.

Krok 3

Podgrzej mleko i do ciepłego dodaj ser, mieszaj aż do rozpuszczenia.

Krok 4

Dodaj pół kostki drobiowej i rozpuść. Zapraw sos śmietaną połączoną z mąką. Kiedy zgęstnieje, zdejmij z ognia. Do sosu dodaj bazylię i tymianek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej