Makaron w sosie serowo - śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie serowo - śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

150 gramów

null

0.5 szklanki

150 gramów

2 łyżki

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Zetrzyj ser.

Krok 3

Podgrzej mleko i do ciepłego dodaj ser, mieszaj aż do rozpuszczenia.

Krok 4

Dodaj pół kostki drobiowej i rozpuść. Zapraw sos śmietaną połączoną z mąką. Kiedy zgęstnieje, zdejmij z ognia. Do sosu dodaj bazylię i tymianek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej