Makaron w sosie serowo - śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie serowo - śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

150 gramów

null

0.5 szklanki

150 gramów

2 łyżki

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Zetrzyj ser.

Krok 3

Podgrzej mleko i do ciepłego dodaj ser, mieszaj aż do rozpuszczenia.

Krok 4

Dodaj pół kostki drobiowej i rozpuść. Zapraw sos śmietaną połączoną z mąką. Kiedy zgęstnieje, zdejmij z ognia. Do sosu dodaj bazylię i tymianek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie serowo - śmietanowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej