
Składniki
1 opakowanie
150 gramów
null
0.5 szklanki
150 gramów
2 łyżki
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Zetrzyj ser.
Krok 3
Podgrzej mleko i do ciepłego dodaj ser, mieszaj aż do rozpuszczenia.
Krok 4
Dodaj pół kostki drobiowej i rozpuść. Zapraw sos śmietaną połączoną z mąką. Kiedy zgęstnieje, zdejmij z ognia. Do sosu dodaj bazylię i tymianek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej