makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu

Autor: Ewa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

300 gramów

150 gramów

100 gramów

10 gramów

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy i smażymy na oliwie

Krok 2

Makaron gotujemy al dente

Krok 3

Brokuły gotujemy

Krok 4

Do kurczaka dodajemy makaron, brokuły i jogurt grecki, mieszamy i podgrzewamy do zagotowania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej