makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu

Autor: Ewa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

300 gramów

150 gramów

100 gramów

10 gramów

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy i smażymy na oliwie

Krok 2

Makaron gotujemy al dente

Krok 3

Brokuły gotujemy

Krok 4

Do kurczaka dodajemy makaron, brokuły i jogurt grecki, mieszamy i podgrzewamy do zagotowania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej