makaron z kurczakiem bazylia i brokułami we włoskim stylu
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
100 gramów
300 gramów
150 gramów
100 gramów
10 gramów
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy i smażymy na oliwie
Krok 2
Makaron gotujemy al dente
Krok 3
Brokuły gotujemy
Krok 4
Do kurczaka dodajemy makaron, brokuły i jogurt grecki, mieszamy i podgrzewamy do zagotowania
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej