
Składniki
2 sztuki
3 szklanki
6 szklanek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić mięso na większe kawałki. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Suchy ryż wysypać na blachę. Poukładać na nim przyprawione mięso i warzywa pokrojone w plastry.
Krok 3
Wodę z przyprawami i kostką bulionową zagotować i zalać mięso i ryż. Lekko zamieszać żeby woda dostała się pod ryż.
Krok 4
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec do momentu aż ryż wchłonie całą wodę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej