Składniki
2 sztuki
3 szklanki
6 szklanek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić mięso na większe kawałki. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Suchy ryż wysypać na blachę. Poukładać na nim przyprawione mięso i warzywa pokrojone w plastry.
Krok 3
Wodę z przyprawami i kostką bulionową zagotować i zalać mięso i ryż. Lekko zamieszać żeby woda dostała się pod ryż.
Krok 4
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec do momentu aż ryż wchłonie całą wodę
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej