Ryż pieczony z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż pieczony z kurczakiem

Autor: Natalia Łyjak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szklanki

6 szklanek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić mięso na większe kawałki. Przyprawić przyprawą do kurczaka.

Krok 2

Suchy ryż wysypać na blachę. Poukładać na nim przyprawione mięso i warzywa pokrojone w plastry.

Krok 3

Wodę z przyprawami i kostką bulionową zagotować i zalać mięso i ryż. Lekko zamieszać żeby woda dostała się pod ryż.

Krok 4

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec do momentu aż ryż wchłonie całą wodę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczone udka z boczkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej