
Składniki
2 sztuki
3 szklanki
6 szklanek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić mięso na większe kawałki. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Suchy ryż wysypać na blachę. Poukładać na nim przyprawione mięso i warzywa pokrojone w plastry.
Krok 3
Wodę z przyprawami i kostką bulionową zagotować i zalać mięso i ryż. Lekko zamieszać żeby woda dostała się pod ryż.
Krok 4
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec do momentu aż ryż wchłonie całą wodę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej