Ryż pieczony z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż pieczony z kurczakiem

Autor: Natalia Łyjak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szklanki

6 szklanek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić mięso na większe kawałki. Przyprawić przyprawą do kurczaka.

Krok 2

Suchy ryż wysypać na blachę. Poukładać na nim przyprawione mięso i warzywa pokrojone w plastry.

Krok 3

Wodę z przyprawami i kostką bulionową zagotować i zalać mięso i ryż. Lekko zamieszać żeby woda dostała się pod ryż.

Krok 4

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec do momentu aż ryż wchłonie całą wodę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż pieczony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej