Serowy ryż z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy ryż z warzywami

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

150 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.3 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. W rondelku wymieszaj fix z mlekiem. Podgrzewaj aż zacznie gęstnieć. Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 2

Paprykę pokrój kostkę a cukinię w pół plasterki. Kurczaka pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka oraz warzywa. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na talerz wyłóż ryż oraz usmażone mięso z warzywami. Posyp posiekanym szczypiorkiem oraz żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej