Serowy ryż z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy ryż z warzywami

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

150 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.3 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. W rondelku wymieszaj fix z mlekiem. Podgrzewaj aż zacznie gęstnieć. Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 2

Paprykę pokrój kostkę a cukinię w pół plasterki. Kurczaka pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka oraz warzywa. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na talerz wyłóż ryż oraz usmażone mięso z warzywami. Posyp posiekanym szczypiorkiem oraz żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej