Serowy ryż z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy ryż z warzywami

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

150 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.3 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. W rondelku wymieszaj fix z mlekiem. Podgrzewaj aż zacznie gęstnieć. Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 2

Paprykę pokrój kostkę a cukinię w pół plasterki. Kurczaka pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka oraz warzywa. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na talerz wyłóż ryż oraz usmażone mięso z warzywami. Posyp posiekanym szczypiorkiem oraz żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej