Serowy ryż z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy ryż z warzywami

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

150 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.3 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. W rondelku wymieszaj fix z mlekiem. Podgrzewaj aż zacznie gęstnieć. Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 2

Paprykę pokrój kostkę a cukinię w pół plasterki. Kurczaka pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka oraz warzywa. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na talerz wyłóż ryż oraz usmażone mięso z warzywami. Posyp posiekanym szczypiorkiem oraz żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej