Serowy ryż z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy ryż z warzywami

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

150 gramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.3 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. W rondelku wymieszaj fix z mlekiem. Podgrzewaj aż zacznie gęstnieć. Dodaj ryż i wymieszaj.

Krok 2

Paprykę pokrój kostkę a cukinię w pół plasterki. Kurczaka pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka oraz warzywa. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na talerz wyłóż ryż oraz usmażone mięso z warzywami. Posyp posiekanym szczypiorkiem oraz żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy ryż z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej