Grillowana pierś kurczaka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś kurczaka w musztardzie

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 łyżki

0.5 opakowania

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na kilka mniejszych kawałków.

Krok 2

Przełożyć do miski i natrzeć wyciśniętymi ząbkami czosnku i przyprawą włoską.

Krok 3

Dodać olej i musztardę i dokładnie wymieszać. Odstawić pod przykryciem do lodówki na około dwie godziny.

Krok 4

Grillować z dwóch stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej