Grillowana pierś kurczaka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś kurczaka w musztardzie

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 łyżki

0.5 opakowania

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na kilka mniejszych kawałków.

Krok 2

Przełożyć do miski i natrzeć wyciśniętymi ząbkami czosnku i przyprawą włoską.

Krok 3

Dodać olej i musztardę i dokładnie wymieszać. Odstawić pod przykryciem do lodówki na około dwie godziny.

Krok 4

Grillować z dwóch stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej