Grillowana pierś kurczaka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś kurczaka w musztardzie

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 łyżki

0.5 opakowania

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na kilka mniejszych kawałków.

Krok 2

Przełożyć do miski i natrzeć wyciśniętymi ząbkami czosnku i przyprawą włoską.

Krok 3

Dodać olej i musztardę i dokładnie wymieszać. Odstawić pod przykryciem do lodówki na około dwie godziny.

Krok 4

Grillować z dwóch stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej