
Składniki
600 gramów
0.5 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
15 mililitrów
0.25 łyżki
1 łyżka
90 gramów
60 gramów
22.5 mililitra
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy na kawałki i marynujemy w pieprzu, papryce (dodajemy jej w zależności jak ostrego kurczaka chcemy; pół łyżki - piecze dwa razy), czosnku granulowanym oraz połowie sosu sojowego. Odstawiamy na 30 min.
Krok 2
Do miseczki wlewamy miód, resztę sosu sojowego, starty czosnek, ketchup oraz ocet ryżowy. Wszystko mieszamy i odstawiamy na bok.
Krok 3
Kurczaka po 30 min smażymy na oleju sezamowym (może być zwykły, ale z sezamowym jest lepszy) wraz z marynata.
Krok 4
Po usmażeniu wlewamy sos miodowy oraz dolewamy rozrobioną w szklance skrobię. Chwilę redukujemy i kurczak jest gotowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej