Honey sesame chicken przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Honey sesame chicken

Autor: Miłosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

15 mililitrów

0.25 łyżki

1 łyżka

90 gramów

60 gramów

22.5 mililitra

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy na kawałki i marynujemy w pieprzu, papryce (dodajemy jej w zależności jak ostrego kurczaka chcemy; pół łyżki - piecze dwa razy), czosnku granulowanym oraz połowie sosu sojowego. Odstawiamy na 30 min.

Krok 2

Do miseczki wlewamy miód, resztę sosu sojowego, starty czosnek, ketchup oraz ocet ryżowy. Wszystko mieszamy i odstawiamy na bok.

Krok 3

Kurczaka po 30 min smażymy na oleju sezamowym (może być zwykły, ale z sezamowym jest lepszy) wraz z marynata.

Krok 4

Po usmażeniu wlewamy sos miodowy oraz dolewamy rozrobioną w szklance skrobię. Chwilę redukujemy i kurczak jest gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej