Honey sesame chicken przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Honey sesame chicken

Autor: Miłosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

600 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

15 mililitrów

0.25 łyżki

1 łyżka

90 gramów

60 gramów

22.5 mililitra

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy na kawałki i marynujemy w pieprzu, papryce (dodajemy jej w zależności jak ostrego kurczaka chcemy; pół łyżki - piecze dwa razy), czosnku granulowanym oraz połowie sosu sojowego. Odstawiamy na 30 min.

Krok 2

Do miseczki wlewamy miód, resztę sosu sojowego, starty czosnek, ketchup oraz ocet ryżowy. Wszystko mieszamy i odstawiamy na bok.

Krok 3

Kurczaka po 30 min smażymy na oleju sezamowym (może być zwykły, ale z sezamowym jest lepszy) wraz z marynata.

Krok 4

Po usmażeniu wlewamy sos miodowy oraz dolewamy rozrobioną w szklance skrobię. Chwilę redukujemy i kurczak jest gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Honey sesame chicken - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej