
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
4 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
50 gramów
1 pęczek
1 opakowanie
200 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej zimną wodą, szalotkę pokrój w półplastry, szczypiorek pokrój w 3 cm kawałki, limonkę w ćwiartki.

Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę i oprósz przyprawą Knorr i solą, następnie obtocz w mące ziemniaczanej.

Krok 3
Przygotowanego kurczaka smaż w głębokim oleju, rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 2 min. Odcedź z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Krok 4
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj szalotkę następnie wbij jajko i smaż 3 min energicznie mieszając.

Krok 5
Dodaj makaron, sos Pad Thai i kurczaka. Całość smaż kolejne 4 min, mieszając ze sobą.

Krok 6
Gotowe danie przełóż na talerz, udekoruj orzechami, szczypiorkiem i kiełkami. Możesz także podawać z kawałkami limonki.


Dobra rada:
Makaron ryżowy najlepiej zalać zimną wodą i odstawić do lodówki na 12h.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej
Pad thai z kurczakiem
Przygotuj pyszny obiad z naszego przepisu.