
Składniki
800 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
0.5 litra
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr.
Krok 2
Pokrój dorsza na 5 centymetrowe kawałki.
Krok 3
Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut.

Dobra rada:
Możesz podawać gotowego dorsza z sosem czosnkowo-majonezowym.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorsz w cieście piwnym
Szukasz inspiracji na wyjątkowe i proste w przyrządzeniu danie? Ta propozycja jest doskonała dla Ciebie. Przygotuj dorsza w cieście piwnym. Świetnie skomponuje się on z różnymi dodatkami, np. ryżem ugotowanym w bulionie z włoszczyzny, sypką kaszą lub purée ziemniaczanym. Dobrze będzie smakować z sałatką przygotowaną z sezonowych warzyw – pomidorów, ogórków, sałat i papryki. Panierkę do ryby przyrządź na bazie mąki, jajek oraz odrobiny piwa. Powinna mieć gęstą, przypominającą ciasto, konsystencję. Dopraw ją podsmażoną na oliwie z oliwek cebulą oraz posiekaną natką pietruszki. Wypróbuj także wariantu ze słodką lub ostrą papryką i suszonymi ziołami. Filety z dorsza obtocz w cieście i smaż na głębokim tłuszczu, aż staną się złociste i chrupiące. Zamiast dorsza możesz wykorzystać również inną białą rybę, np. mintaja. Danie podawaj na ciepło, skropione kwaśnym sokiem z cytryny lub limonki. Opcjonalnie przygotuj do niego sos majonezowo-czosnkowy, musztardowy lub pomidorowy. Co sądzisz o tym przepisie? Wypróbuj i podziel się opinią.