Zrazy z razowym chlebem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
149 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

50 mililitrów

10 sztuk

30 gramów

1 opakowanie

50 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

800 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry. Na mięsie rozłóż folię i dokładnie je rozbij. Dopraw do smaku i posmaruj cienką warstwą musztardy sarepskiej.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w plastry i podsmaż je. Na kawałku mięsa połóż plaster boczku, wąski kawałek chleba razowego, a następnie podsmażony plaster cebuli. Całość zawiń i dokładnie zroluj.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotowane zrazy przekłuj wykałaczkami, oprósz w mące i dokładnie obsmaż.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Duś je pod przykryciem przez około 30 minut - do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Czerwoną cebulę i kiszone ogórki pokrój w cienkie plastry. Zalej je gotowym sosem sałatkowym i wymieszaj.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej