Zrazy z razowym chlebem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
149 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

50 mililitrów

10 sztuk

30 gramów

1 opakowanie

50 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

800 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry. Na mięsie rozłóż folię i dokładnie je rozbij. Dopraw do smaku i posmaruj cienką warstwą musztardy sarepskiej.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w plastry i podsmaż je. Na kawałku mięsa połóż plaster boczku, wąski kawałek chleba razowego, a następnie podsmażony plaster cebuli. Całość zawiń i dokładnie zroluj.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotowane zrazy przekłuj wykałaczkami, oprósz w mące i dokładnie obsmaż.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Duś je pod przykryciem przez około 30 minut - do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Czerwoną cebulę i kiszone ogórki pokrój w cienkie plastry. Zalej je gotowym sosem sałatkowym i wymieszaj.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej