Zrazy z razowym chlebem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

146 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

120 gramów

30 gramów

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry. Na mięsie rozłóż folię i dokładnie je rozbij. Dopraw do smaku i posmaruj cienką warstwą musztardy sarepskiej.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w plastry i podsmaż je. Na kawałku mięsa połóż plaster boczku, wąski kawałek chleba razowego, a następnie podsmażony plaster cebuli. Całość zawiń i dokładnie zroluj.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotowane zrazy przekłuj wykałaczkami, oprósz w mące i dokładnie obsmaż.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Duś je pod przykryciem przez około 30 minut - do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Czerwoną cebulę i kiszone ogórki pokrój w cienkie plastry. Zalej je gotowym sosem sałatkowym i wymieszaj.

Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy z razowym chlebem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej