Składniki
300 mililitrów
50 mililitrów
10 sztuk
30 gramów
1 opakowanie
50 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
800 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry. Na mięsie rozłóż folię i dokładnie je rozbij. Dopraw do smaku i posmaruj cienką warstwą musztardy sarepskiej.

Krok 2
Cebule pokrój w plastry i podsmaż je. Na kawałku mięsa połóż plaster boczku, wąski kawałek chleba razowego, a następnie podsmażony plaster cebuli. Całość zawiń i dokładnie zroluj.

Krok 3
Przygotowane zrazy przekłuj wykałaczkami, oprósz w mące i dokładnie obsmaż.

Krok 4
Mięso zalej sosem do pieczeni Knorr, rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Duś je pod przykryciem przez około 30 minut - do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 5
Przygotuj sałatkę: sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody.

Krok 6
Czerwoną cebulę i kiszone ogórki pokrój w cienkie plastry. Zalej je gotowym sosem sałatkowym i wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej