Zrazy z pieczarkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy z pieczarkami i cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

20

2

100

1 sztuka

1 ziarno

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój na plastry grubości 1 cm. Następnie rozbij na cienkie płaty. Oprósz każdy z nich przyprawą Knorr.

Krok 2

Przygotuj farsz - 1 cebulę, cukinię i pieczarki pokrój w kostkę, koperek posiekaj. Przesmaż wszystko razem na rozgrzanej oliwie i dopraw do smaku. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj.

Krok 3

Gotowy farsz nakładaj na płaty mięsa, zwiń zrazy, zepnij każdy wykałaczką i oprósz je mąką.

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka, przesmaż w garnku na oliwie. Zalej białym winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, odparuj. Wlej 0,6 l wody, włóż zrazy i duś na małym ogniu ok. 40 minut.

Krok 5

Sos Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i wlej do wywaru ze zrazami. Gotuj jeszcze chwilę. Podawaj z sosem i kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej