Zrazy z pieczarkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy z pieczarkami i cukinią

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

20

2

100

1 sztuka

1 ziarno

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój na plastry grubości 1 cm. Następnie rozbij na cienkie płaty. Oprósz każdy z nich przyprawą Knorr.

Krok 2

Przygotuj farsz - 1 cebulę, cukinię i pieczarki pokrój w kostkę, koperek posiekaj. Przesmaż wszystko razem na rozgrzanej oliwie i dopraw do smaku. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj.

Krok 3

Gotowy farsz nakładaj na płaty mięsa, zwiń zrazy, zepnij każdy wykałaczką i oprósz je mąką.

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka, przesmaż w garnku na oliwie. Zalej białym winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, odparuj. Wlej 0,6 l wody, włóż zrazy i duś na małym ogniu ok. 40 minut.

Krok 5

Sos Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i wlej do wywaru ze zrazami. Gotuj jeszcze chwilę. Podawaj z sosem i kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy z pieczarkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej