Duszone warzywa z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

1402 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

492 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

580 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

150 gramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój marchewkę, cebulę, pieczarki oraz cukinię na plasterki. Brokuł i kalafior podziel na mniejsze różyczki.

Duszone warzywa z patelni - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż cebulę z pieczarkami. Dodaj resztę warzyw, smaż chwilę, aż będą miękkie. Dodaj wodę, następnie kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze 3 min.

Duszone warzywa z patelni - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Warzywa z patelni dopraw do smaku czosnkiem i ziołami. Zamiast świeżych warzyw możesz także użyć 400 g mrożonej, gotowej mieszanki warzywnej.

34

Opinie o przepisie

  • tadeusz ryll

    tadeusz ryll

    Jeszcze nie probowalem.Zobaczymy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Jagielska

    Ewa Jagielska

    zamiast esencji knorra zioła prowansalskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata  Piasecka

    Renata Piasecka

    smacznego wam wszystkim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • patryk Rygielski

    patryk Rygielski

    niedobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Wilczyńska

    Marzena Wilczyńska

    kapuję :) dzięki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna D'Agostino

    Anna D'Agostino

    Bo Knorr to sponsor strony :-) Przecież można sobie przepis zmodyfikować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Stenia, aż zgłodnieliśmy od samego opisu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stenia Pazgrat

    Stenia Pazgrat

    Koniecznie polane zrumienioną na maśle bułką tartą i do tego szklanka maślanki.A jak jeszcze zielony koperek to już niebo w gebie.Absolutnie,jak mówi pewnw znajoma

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Poplawski

    Andrzej Poplawski

    To jest obiad ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kulpiński

    Janusz Kulpiński

    Ten zielony talerz jakoś mi nie pasuje do tej zieleniny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Socha

    Roman Socha

    miałem dopisać , zjadłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Skorupa

    Maria Skorupa

    Dobre ale brak czegoś od kości.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Baranska

    Krystyna Baranska

    lubie i robie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Dremo

    Barbara Dremo

    a gdzie skwarki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Krasnodebska

    Zofia Krasnodebska

    Może mi podpowiesz Elu jak przyrządzić pierś z gęsi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Boj

    Adam Boj

    Ty z Kacpra chcesz zrobić królika

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Smirnow

    Dorota Smirnow

    mój mąż napewno by pomyślał, że to warzywa do obiadu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Ferenc

    Michał Ferenc

    nie samymi warzywami czlowiek zyje, a gdzie miecho?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Koszutkowski

    Grzegorz Koszutkowski

    a moze by tak na łąkie isc ile mozna bedzie zaoszczędzic na jedzeniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelagia Krzywda

    Pelagia Krzywda

    Tym nie najesz się, dobre jako przystawka, ale smacznego.☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Wilczyńska

    Marzena Wilczyńska

    tylko po co ta bulionetka knor?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Łukawska

    Marta Łukawska

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Kitczak

    Lidia Kitczak

    i b,zdrowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Perczynska

    Irena Perczynska

    Właśnie zrobiłam.bardzo.dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Władysław Zelik

    Władysław Zelik

    Aniu komu Ty tak pichcisz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Dulemba

    Jacek Dulemba

    Ja się wpraszam na objadek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Czarnik

    Irena Czarnik

    Ja tez bym zjadla takie pysznosci!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Zenek Szczypinscy

    Basia Zenek Szczypinscy

    Pyszne danie pozdrowienia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Raźna

    Jolanta Raźna

    No toż to zwykła chamska reklama chemii pod nazwą esencja smaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Bałdyga

    Czesław Bałdyga

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszone warzywa z patelniDuszone warzywa z patelni

Dziś na Twoim talerzu danie wszechstronne! Zadowoli weganina, nie odstraszy mięsożercy. Oto przed Państwem – duszone warzywa na patelni.

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy lubią dania bezmięsne, a przy tym cenią sobie tradycyjne składniki i smaki. Masz wrażenie, że w Twoim menu jest za mało warzyw? Przepis na warzywa z patelni jest właśnie dla Ciebie!

Na jaką okazję?

Warzywa z patelni to wspaniały pomysł na lekki obiad lub kolację. Danie przygotujesz błyskawicznie, więc zaoszczędzisz czas na przyjemności!

Czy wiesz, że?

Zanim dolejesz wody, podsmaż dobrze warzywa. Dzięki temu nie będą za miękkie i zachowają swój aromat.

Dla urozmaicenia

Duszone warzywa to danie, które można dowolnie modyfikować. Jeśli na liście składników brakuje Twoich ulubionych warzyw, spokojnie możesz je dorzucić. Papryka, kukurydza z puszki czy bakłażan, sprawdzą się tu znakomicie.