Warzywa duszone na patelni – do obiadu: przepis | Przepisy.pl pixel

Duszone warzywa z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

1480 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

542 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

707 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

200 gramów

200 gramów

3 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój marchewkę, cebulę, pieczarki oraz cukinię na plasterki. Brokuł i kalafior podziel na mniejsze różyczki.

Duszone warzywa z patelni - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż cebulę z pieczarkami. Dodaj resztę warzyw, smaż chwilę, aż będą miękkie. Dodaj wodę, następnie kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze 3 min.

Duszone warzywa z patelni - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Warzywa z patelni dopraw do smaku czosnkiem i ziołami. Zamiast świeżych warzyw możesz także użyć 400 g mrożonej, gotowej mieszanki warzywnej.

34

Opinie o przepisie

  • tadeusz ryll

    tadeusz ryll , 13.09.2017

    Jeszcze nie probowalem.Zobaczymy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Jagielska

    Ewa Jagielska , 05.04.2016

    zamiast esencji knorra zioła prowansalskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata  Piasecka

    Renata Piasecka , 15.06.2015

    smacznego wam wszystkim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • patryk Rygielski

    patryk Rygielski , 14.06.2015

    niedobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Wilczyńska

    Marzena Wilczyńska , 16.03.2015

    kapuję :) dzięki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna D'Agostino

    Anna D'Agostino , 16.03.2015

    Bo Knorr to sponsor strony :-) Przecież można sobie przepis zmodyfikować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 16.03.2015

    Stenia, aż zgłodnieliśmy od samego opisu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stenia Pazgrat

    Stenia Pazgrat , 16.03.2015

    Koniecznie polane zrumienioną na maśle bułką tartą i do tego szklanka maślanki.A jak jeszcze zielony koperek to już niebo w gebie.Absolutnie,jak mówi pewnw znajoma

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Poplawski

    Andrzej Poplawski , 15.03.2015

    To jest obiad ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kulpiński

    Janusz Kulpiński , 15.03.2015

    Ten zielony talerz jakoś mi nie pasuje do tej zieleniny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Socha

    Roman Socha , 15.03.2015

    miałem dopisać , zjadłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Skorupa

    Maria Skorupa , 15.03.2015

    Dobre ale brak czegoś od kości.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Baranska

    Krystyna Baranska , 15.03.2015

    lubie i robie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Dremo

    Barbara Dremo , 15.03.2015

    a gdzie skwarki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Krasnodebska

    Zofia Krasnodebska , 15.03.2015

    Może mi podpowiesz Elu jak przyrządzić pierś z gęsi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Boj

    Adam Boj , 15.03.2015

    Ty z Kacpra chcesz zrobić królika

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Smirnow

    Dorota Smirnow , 15.03.2015

    mój mąż napewno by pomyślał, że to warzywa do obiadu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Ferenc

    Michał Ferenc , 15.03.2015

    nie samymi warzywami czlowiek zyje, a gdzie miecho?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Koszutkowski

    Grzegorz Koszutkowski , 15.03.2015

    a moze by tak na łąkie isc ile mozna bedzie zaoszczędzic na jedzeniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelagia Krzywda

    Pelagia Krzywda , 15.03.2015

    Tym nie najesz się, dobre jako przystawka, ale smacznego.☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Wilczyńska

    Marzena Wilczyńska , 15.03.2015

    tylko po co ta bulionetka knor?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Łukawska

    Marta Łukawska , 15.03.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Kitczak

    Lidia Kitczak , 15.03.2015

    i b,zdrowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Perczynska

    Irena Perczynska , 15.03.2015

    Właśnie zrobiłam.bardzo.dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Władysław Zelik

    Władysław Zelik , 15.03.2015

    Aniu komu Ty tak pichcisz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Dulemba

    Jacek Dulemba , 15.03.2015

    Ja się wpraszam na objadek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Czarnik

    Irena Czarnik , 15.03.2015

    Ja tez bym zjadla takie pysznosci!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Zenek Szczypinscy

    Basia Zenek Szczypinscy , 15.03.2015

    Pyszne danie pozdrowienia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Raźna

    Jolanta Raźna , 15.03.2015

    No toż to zwykła chamska reklama chemii pod nazwą esencja smaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Bałdyga

    Czesław Bałdyga , 15.03.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Duszone warzywa z patelniDuszone warzywa z patelni

Dziś na Twoim talerzu danie wszechstronne! Zadowoli weganina, nie odstraszy mięsożercy. Oto przed Państwem – duszone warzywa na patelni.

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy lubią dania bezmięsne, a przy tym cenią sobie tradycyjne składniki i smaki. Masz wrażenie, że w Twoim menu jest za mało warzyw? Przepis na warzywa z patelni jest właśnie dla Ciebie!

Na jaką okazję?

Warzywa z patelni to wspaniały pomysł na lekki obiad lub kolację. Danie przygotujesz błyskawicznie, więc zaoszczędzisz czas na przyjemności!

Czy wiesz, że?

Zanim dolejesz wody, podsmaż dobrze warzywa. Dzięki temu nie będą za miękkie i zachowają swój aromat.

Dla urozmaicenia

Duszone warzywa to danie, które można dowolnie modyfikować. Jeśli na liście składników brakuje Twoich ulubionych warzyw, spokojnie możesz je dorzucić. Papryka, kukurydza z puszki czy bakłażan, sprawdzą się tu znakomicie.