
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
200 gramów
200 gramów
3 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój marchewkę, cebulę, pieczarki oraz cukinię na plasterki. Brokuł i kalafior podziel na mniejsze różyczki.

Krok 2
Na patelni podsmaż cebulę z pieczarkami. Dodaj resztę warzyw, smaż chwilę, aż będą miękkie. Dodaj wodę, następnie kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze 3 min.


Dobra rada:
Warzywa z patelni dopraw do smaku czosnkiem i ziołami. Zamiast świeżych warzyw możesz także użyć 400 g mrożonej, gotowej mieszanki warzywnej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszone warzywa z patelni
Dziś na Twoim talerzu danie wszechstronne! Zadowoli weganina, nie odstraszy mięsożercy. Oto przed Państwem – duszone warzywa na patelni.
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy lubią dania bezmięsne, a przy tym cenią sobie tradycyjne składniki i smaki. Masz wrażenie, że w Twoim menu jest za mało warzyw? Przepis na warzywa z patelni jest właśnie dla Ciebie!
Na jaką okazję?
Warzywa z patelni to wspaniały pomysł na lekki obiad lub kolację. Danie przygotujesz błyskawicznie, więc zaoszczędzisz czas na przyjemności!
Czy wiesz, że?
Zanim dolejesz wody, podsmaż dobrze warzywa. Dzięki temu nie będą za miękkie i zachowają swój aromat.
Dla urozmaicenia
Duszone warzywa to danie, które można dowolnie modyfikować. Jeśli na liście składników brakuje Twoich ulubionych warzyw, spokojnie możesz je dorzucić. Papryka, kukurydza z puszki czy bakłażan, sprawdzą się tu znakomicie.