
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
200 gramów
200 gramów
3 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój marchewkę, cebulę, pieczarki oraz cukinię na plasterki. Brokuł i kalafior podziel na mniejsze różyczki.

Krok 2
Na patelni podsmaż cebulę z pieczarkami. Dodaj resztę warzyw, smaż chwilę, aż będą miękkie. Dodaj wodę, następnie kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze 3 min.


Dobra rada:
Warzywa z patelni dopraw do smaku czosnkiem i ziołami. Zamiast świeżych warzyw możesz także użyć 400 g mrożonej, gotowej mieszanki warzywnej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszone warzywa z patelni
Dziś na Twoim talerzu danie wszechstronne! Zadowoli weganina, nie odstraszy mięsożercy. Oto przed Państwem – duszone warzywa na patelni.
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy lubią dania bezmięsne, a przy tym cenią sobie tradycyjne składniki i smaki. Masz wrażenie, że w Twoim menu jest za mało warzyw? Przepis na warzywa z patelni jest właśnie dla Ciebie!
Na jaką okazję?
Warzywa z patelni to wspaniały pomysł na lekki obiad lub kolację. Danie przygotujesz błyskawicznie, więc zaoszczędzisz czas na przyjemności!
Czy wiesz, że?
Zanim dolejesz wody, podsmaż dobrze warzywa. Dzięki temu nie będą za miękkie i zachowają swój aromat.
Dla urozmaicenia
Duszone warzywa to danie, które można dowolnie modyfikować. Jeśli na liście składników brakuje Twoich ulubionych warzyw, spokojnie możesz je dorzucić. Papryka, kukurydza z puszki czy bakłażan, sprawdzą się tu znakomicie.