Spaghetti z czosnkiem i czuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti z czosnkiem i czuszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

188 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie, z dodatkiem kostki Knorr, al dente.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 1

Krok 2

Czuszki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 2

Krok 3

W rondelku rozgrzej oliwę, podsmaż na niej czosnek i dodaj czuszki. Chwilę podsmaż.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Kania

    Elzbieta Kania , 26.04.2017

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z czosnkiem i czuszkąSpaghetti z czosnkiem i czuszką

Czuszka to odmiana małej ostrej papryczki, która uprawiana jest w Polsce. Jej obcobrzmiąca nazwa wywodzi się z języka bułgarskiego. Dla amatorów piekielnie ostrej kuchni to wspaniała przyprawa, którą można stosować, by wyostrzyć smak wielu dań. Szczególnie dobrze pasować będzie do delikatnego makaronu. Przepis na spaghetti z czosnkiem i czuszką jest banalnie prosty. W końcu klasyka włoskiej kuchni smakuje najlepiej. Makaron spaghetti ugotuj al dente, zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Aby wydobyć z czuszek jak najwięcej aromatu, należy podsmażyć je na patelni razem z czosnkiem. Jeśli nie masz czuszki, możesz użyć dowolnej odmiany ostrych papryczek. Przygotowaną, lekką marynatę wymieszaj z makaronem. Całość posyp ulubionym serem i udekoruj ziołami. Taka kombinacja smaków ma prawdziwie piekielną moc, a samo połączenie makaronu z czosnkiem i papryczkami jest bezkonkurencyjne.