Spaghetti z czosnkiem i czuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z czosnkiem i czuszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie, z dodatkiem kostki Knorr, al dente.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 1

Krok 2

Czuszki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 2

Krok 3

W rondelku rozgrzej oliwę, podsmaż na niej czosnek i dodaj czuszki. Chwilę podsmaż.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Kania

    Elzbieta Kania , 26.04.2017

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z czosnkiem i czuszkąSpaghetti z czosnkiem i czuszką

Czuszka to odmiana małej ostrej papryczki, która uprawiana jest w Polsce. Jej obcobrzmiąca nazwa wywodzi się z języka bułgarskiego. Dla amatorów piekielnie ostrej kuchni to wspaniała przyprawa, którą można stosować, by wyostrzyć smak wielu dań. Szczególnie dobrze pasować będzie do delikatnego makaronu. Przepis na spaghetti z czosnkiem i czuszką jest banalnie prosty. W końcu klasyka włoskiej kuchni smakuje najlepiej. Makaron spaghetti ugotuj al dente, zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Aby wydobyć z czuszek jak najwięcej aromatu, należy podsmażyć je na patelni razem z czosnkiem. Jeśli nie masz czuszki, możesz użyć dowolnej odmiany ostrych papryczek. Przygotowaną, lekką marynatę wymieszaj z makaronem. Całość posyp ulubionym serem i udekoruj ziołami. Taka kombinacja smaków ma prawdziwie piekielną moc, a samo połączenie makaronu z czosnkiem i papryczkami jest bezkonkurencyjne.