Spaghetti z czosnkiem i czuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z czosnkiem i czuszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie, z dodatkiem kostki Knorr, al dente.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 1

Krok 2

Czuszki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 2

Krok 3

W rondelku rozgrzej oliwę, podsmaż na niej czosnek i dodaj czuszki. Chwilę podsmaż.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

Spaghetti z czosnkiem i czuszką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Kania

    Elzbieta Kania , 26.04.2017

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z czosnkiem i czuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z czosnkiem i czuszkąSpaghetti z czosnkiem i czuszką

Czuszka to odmiana małej ostrej papryczki, która uprawiana jest w Polsce. Jej obcobrzmiąca nazwa wywodzi się z języka bułgarskiego. Dla amatorów piekielnie ostrej kuchni to wspaniała przyprawa, którą można stosować, by wyostrzyć smak wielu dań. Szczególnie dobrze pasować będzie do delikatnego makaronu. Przepis na spaghetti z czosnkiem i czuszką jest banalnie prosty. W końcu klasyka włoskiej kuchni smakuje najlepiej. Makaron spaghetti ugotuj al dente, zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Aby wydobyć z czuszek jak najwięcej aromatu, należy podsmażyć je na patelni razem z czosnkiem. Jeśli nie masz czuszki, możesz użyć dowolnej odmiany ostrych papryczek. Przygotowaną, lekką marynatę wymieszaj z makaronem. Całość posyp ulubionym serem i udekoruj ziołami. Taka kombinacja smaków ma prawdziwie piekielną moc, a samo połączenie makaronu z czosnkiem i papryczkami jest bezkonkurencyjne.