
Składniki
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w wodzie, z dodatkiem kostki Knorr, al dente.

Krok 2
Czuszki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno pokrój. Czosnek obierz i posiekaj.

Krok 3
W rondelku rozgrzej oliwę, podsmaż na niej czosnek i dodaj czuszki. Chwilę podsmaż.

Krok 4
Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i posyp natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z czosnkiem i czuszką
Czuszka to odmiana małej ostrej papryczki, która uprawiana jest w Polsce. Jej obcobrzmiąca nazwa wywodzi się z języka bułgarskiego. Dla amatorów piekielnie ostrej kuchni to wspaniała przyprawa, którą można stosować, by wyostrzyć smak wielu dań. Szczególnie dobrze pasować będzie do delikatnego makaronu. Przepis na spaghetti z czosnkiem i czuszką jest banalnie prosty. W końcu klasyka włoskiej kuchni smakuje najlepiej. Makaron spaghetti ugotuj al dente, zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Aby wydobyć z czuszek jak najwięcej aromatu, należy podsmażyć je na patelni razem z czosnkiem. Jeśli nie masz czuszki, możesz użyć dowolnej odmiany ostrych papryczek. Przygotowaną, lekką marynatę wymieszaj z makaronem. Całość posyp ulubionym serem i udekoruj ziołami. Taka kombinacja smaków ma prawdziwie piekielną moc, a samo połączenie makaronu z czosnkiem i papryczkami jest bezkonkurencyjne.