Spaghetti z kotlecikami z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z kotlecikami z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

354 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti al dente.

Krok 2

W dużym naczyniu dokładnie wymieszaj mielone mięso drobiowe, drobno pokrojoną cebulę i marchew, posiekane chili wraz z liściem tymianku i Przyprawę do kurczaka Knorr

Krok 3

Formuj mięso w małe kotleciki i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, z dwóch stron, do złocistego koloru.

Krok 4

Drobno posiekaj pomidory wraz z czosnkiem i liśćmi bazylii, dodaj odrobinę oleju i wymieszaj ze spaghetti.

Krok 5

Podawaj spaghetti z kotlecikami i dekoracją z płatków parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej