
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 mililitrów
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti al dente.
Krok 2
W dużym naczyniu dokładnie wymieszaj mielone mięso drobiowe, drobno pokrojoną cebulę i marchew, posiekane chili wraz z liściem tymianku i Przyprawę do kurczaka Knorr
Krok 3
Formuj mięso w małe kotleciki i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, z dwóch stron, do złocistego koloru.
Krok 4
Drobno posiekaj pomidory wraz z czosnkiem i liśćmi bazylii, dodaj odrobinę oleju i wymieszaj ze spaghetti.
Krok 5
Podawaj spaghetti z kotlecikami i dekoracją z płatków parmezanu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej