Spaghetti z kotlecikami z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z kotlecikami z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
364 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 mililitrów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti al dente.

Krok 2

W dużym naczyniu dokładnie wymieszaj mielone mięso drobiowe, drobno pokrojoną cebulę i marchew, posiekane chili wraz z liściem tymianku i Przyprawę do kurczaka Knorr

Krok 3

Formuj mięso w małe kotleciki i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, z dwóch stron, do złocistego koloru.

Krok 4

Drobno posiekaj pomidory wraz z czosnkiem i liśćmi bazylii, dodaj odrobinę oleju i wymieszaj ze spaghetti.

Krok 5

Podawaj spaghetti z kotlecikami i dekoracją z płatków parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej