Spaghetti z kotlecikami z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z kotlecikami z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
362 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 mililitrów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti al dente.

Krok 2

W dużym naczyniu dokładnie wymieszaj mielone mięso drobiowe, drobno pokrojoną cebulę i marchew, posiekane chili wraz z liściem tymianku i Przyprawę do kurczaka Knorr

Krok 3

Formuj mięso w małe kotleciki i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, z dwóch stron, do złocistego koloru.

Krok 4

Drobno posiekaj pomidory wraz z czosnkiem i liśćmi bazylii, dodaj odrobinę oleju i wymieszaj ze spaghetti.

Krok 5

Podawaj spaghetti z kotlecikami i dekoracją z płatków parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej