Spaghetti z kotlecikami z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z kotlecikami z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

362 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

30 mililitrów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj spaghetti al dente.

Krok 2

W dużym naczyniu dokładnie wymieszaj mielone mięso drobiowe, drobno pokrojoną cebulę i marchew, posiekane chili wraz z liściem tymianku i Przyprawę do kurczaka Knorr

Krok 3

Formuj mięso w małe kotleciki i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, z dwóch stron, do złocistego koloru.

Krok 4

Drobno posiekaj pomidory wraz z czosnkiem i liśćmi bazylii, dodaj odrobinę oleju i wymieszaj ze spaghetti.

Krok 5

Podawaj spaghetti z kotlecikami i dekoracją z płatków parmezanu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z kotlecikami z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej