Spaghetti ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

50 gramów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój na pół, cebulę oraz boczek w kostkę. Wszystko razem przesmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z wodą i wlej do smażących się składników. Całość gotuj 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej