
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
10 sztuk
50 gramów
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Pieczarki pokrój na pół, cebulę oraz boczek w kostkę. Wszystko razem przesmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 3
Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z wodą i wlej do smażących się składników. Całość gotuj 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 4
Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej