Spaghetti ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

50 gramów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój na pół, cebulę oraz boczek w kostkę. Wszystko razem przesmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z wodą i wlej do smażących się składników. Całość gotuj 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej