Spaghetti ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

78 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

50 gramów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój na pół, cebulę oraz boczek w kostkę. Wszystko razem przesmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką wymieszaj z wodą i wlej do smażących się składników. Całość gotuj 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej gotowym sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej