Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

251 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

300 gramów

125 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

150 mililitrów

50 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, aż będzie al dente.

Krok 2

Pokrój mięso w paski, posyp obficie 1 kostką Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i smaż na rozgrzanej oliwie, aż będzie brązowe.

Krok 3

Pokrój cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry i dodaj do mięsa na patelni. Smaż, aż zmięknie.

Krok 4

Wymieszaj w rondlu kwaśną śmietanę, mleko, drugą kostkę Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i rozgrzej na wolnym ogniu.

Krok 5

Dodaj śmietanowo-mleczny sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotuj, aż zgęstnieje.

Krok 6

Połącz sos z makaronami fusilli i przy podaniu posyp startym parmezanem.

4

Opinie o przepisie

  • Oriana Jasmin

    Oriana Jasmin , 15.09.2018

    Pani Ania narzeka na twarde mięso, ale aby danie wyszło dobre musi zostać ono poprawnie pokrojone w poprzek włókien, krojone wzdłuż na pewno będzie twarde. Tak samo trzeba być ostrożnym z obróbką termiczną mięsa - wołowina w małych kawałkach wbrew pozorom nie potrzebuje dużo czasu. Przepis jest dobry, tylko po prostu trzeba odpowiednio przygotować mięso.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Orlof-Walner

    Ania Orlof-Walner , 27.09.2017

    bardzo bardzo średni przepis, mięso twarde jak nie wiem...słabo...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filmord Filemon (MrFilmord)

    Filmord Filemon (MrFilmord) , 08.09.2017

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja  Maa

    Alicja Maa , 20.04.2016

    Kwaśna śmietana wszystko psuje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej