Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami
łatwe
259 osób zapisało

Składniki
300 gramów
2 sztuki
300 gramów
125 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
150 mililitrów
50 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Pokrój cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry i dodaj do mięsa na patelni. Smaż, aż zmięknie.
Krok 6
Połącz sos z makaronami fusilli i przy podaniu posyp startym parmezanem.
Krok 1
Ugotuj makaron, aż będzie al dente.
Krok 4
Wymieszaj w rondlu kwaśną śmietanę, mleko, drugą kostkę Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i rozgrzej na wolnym ogniu.
Krok 5
Dodaj śmietanowo-mleczny sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotuj, aż zgęstnieje.
Krok 2
Pokrój mięso w paski, posyp obficie 1 kostką Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i smaż na rozgrzanej oliwie, aż będzie brązowe.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej