Makaron z wołowiną i grzybami w sosie śmietanowym | Przepisy.pl pixel

Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
298 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

264 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

300 gramów

125 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

150 mililitrów

50 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Pokrój cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry i dodaj do mięsa na patelni. Smaż, aż zmięknie.

Krok 6

Połącz sos z makaronami fusilli i przy podaniu posyp startym parmezanem.

Krok 1

Ugotuj makaron, aż będzie al dente.

Krok 4

Wymieszaj w rondlu kwaśną śmietanę, mleko, drugą kostkę Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i rozgrzej na wolnym ogniu.

Krok 5

Dodaj śmietanowo-mleczny sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotuj, aż zgęstnieje.

Krok 2

Pokrój mięso w paski, posyp obficie 1 kostką Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i smaż na rozgrzanej oliwie, aż będzie brązowe.

4

Opinie o przepisie

  • Oriana Jasmin

    Oriana Jasmin , 15.09.2018

    Pani Ania narzeka na twarde mięso, ale aby danie wyszło dobre musi zostać ono poprawnie pokrojone w poprzek włókien, krojone wzdłuż na pewno będzie twarde. Tak samo trzeba być ostrożnym z obróbką termiczną mięsa - wołowina w małych kawałkach wbrew pozorom nie potrzebuje dużo czasu. Przepis jest dobry, tylko po prostu trzeba odpowiednio przygotować mięso.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Orlof-Walner

    Ania Orlof-Walner , 27.09.2017

    bardzo bardzo średni przepis, mięso twarde jak nie wiem...słabo...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filmord Filemon

    Filmord Filemon , 08.09.2017

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja  Maa

    Alicja Maa , 20.04.2016

    Kwaśna śmietana wszystko psuje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej