Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

234 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

200 mililitrów

125 gramów

150 mililitrów

30 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, aż będzie al dente.

Krok 2

Pokrój mięso w paski, posyp obficie 1 kostką Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i smaż na rozgrzanej oliwie, aż będzie brązowe.

Krok 3

Pokrój cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry i dodaj do mięsa na patelni. Smaż, aż zmięknie.

Krok 4

Wymieszaj w rondlu kwaśną śmietanę, mleko, drugą kostkę Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i rozgrzej na wolnym ogniu.

Krok 5

Dodaj śmietanowo-mleczny sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotuj, aż zgęstnieje.

Krok 6

Połącz sos z makaronami fusilli i przy podaniu posyp startym parmezanem.

4

Opinie o przepisie

  • Oriana Jasmin

    Oriana Jasmin

    Pani Ania narzeka na twarde mięso, ale aby danie wyszło dobre musi zostać ono poprawnie pokrojone w poprzek włókien, krojone wzdłuż na pewno będzie twarde. Tak samo trzeba być ostrożnym z obróbką termiczną mięsa - wołowina w małych kawałkach wbrew pozorom nie potrzebuje dużo czasu. Przepis jest dobry, tylko po prostu trzeba odpowiednio przygotować mięso.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Orlof-Walner

    Ania Orlof-Walner

    bardzo bardzo średni przepis, mięso twarde jak nie wiem...słabo...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filmord Filemon (MrFilmord)

    Filmord Filemon (MrFilmord)

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja  Maa

    Alicja Maa

    Kwaśna śmietana wszystko psuje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej