Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami
łatwe
264 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
2 sztuki
300 gramów
125 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
150 mililitrów
50 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Pokrój cebulę w kostkę, a pieczarki w plastry i dodaj do mięsa na patelni. Smaż, aż zmięknie.
Krok 6
Połącz sos z makaronami fusilli i przy podaniu posyp startym parmezanem.
Krok 1
Ugotuj makaron, aż będzie al dente.
Krok 4
Wymieszaj w rondlu kwaśną śmietanę, mleko, drugą kostkę Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i rozgrzej na wolnym ogniu.
Krok 5
Dodaj śmietanowo-mleczny sos do mięsa i na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, gotuj, aż zgęstnieje.
Krok 2
Pokrój mięso w paski, posyp obficie 1 kostką Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i smaż na rozgrzanej oliwie, aż będzie brązowe.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej