Makaron ryżowy na jajku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy na jajku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 mililitrów

2 sztuki

1

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut.

Krok 2

Kurczaka pokrój w bardzo cienkie paski i posyp przyprawą do kurczaka Knorr

Krok 3

Na dobrze rozgrzanym oleju podsmaż kurczaka oraz cebulę dymkę pokrojoną w słupki. Dodaj sos sojowy i sos chilli.

Krok 4

Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Energicznie mieszaj aż się zetną.

Krok 5

Dodaj makaron. Mieszaj aż wszystko się połączy i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej