Makaron ryżowy na jajku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy na jajku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 mililitrów

2 sztuki

1

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut.

Krok 2

Kurczaka pokrój w bardzo cienkie paski i posyp przyprawą do kurczaka Knorr

Krok 3

Na dobrze rozgrzanym oleju podsmaż kurczaka oraz cebulę dymkę pokrojoną w słupki. Dodaj sos sojowy i sos chilli.

Krok 4

Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Energicznie mieszaj aż się zetną.

Krok 5

Dodaj makaron. Mieszaj aż wszystko się połączy i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy na jajku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej