Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

50 gramów

30 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, pomidory suszone pokrój w paski.

Krok 2

Orzeszki pinii upraż na suchej patelni, na średnim ogniu, często mieszając.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, olejem i musztardą.

Krok 4

Sos wymieszaj z sałatką na 15 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej