Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
50 gramów
30 gramów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, pomidory suszone pokrój w paski.
Krok 2
Orzeszki pinii upraż na suchej patelni, na średnim ogniu, często mieszając.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, olejem i musztardą.
Krok 4
Sos wymieszaj z sałatką na 15 minut przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej