Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

50 gramów

30 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, pomidory suszone pokrój w paski.

Krok 2

Orzeszki pinii upraż na suchej patelni, na średnim ogniu, często mieszając.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, olejem i musztardą.

Krok 4

Sos wymieszaj z sałatką na 15 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej