Sałata z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
50 gramów
30 gramów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, pomidory suszone pokrój w paski.
Krok 2
Orzeszki pinii upraż na suchej patelni, na średnim ogniu, często mieszając.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, olejem i musztardą.
Krok 4
Sos wymieszaj z sałatką na 15 minut przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej