Grecka na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka na szybko

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Papryki i pomidory po oczyszczeniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, oliwki pokrój na połówki.

Krok 3

Wszystkie warzywa połącz. Ser pokrój w kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy grecki Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej