Grecka na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka na szybko

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Papryki i pomidory po oczyszczeniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, oliwki pokrój na połówki.

Krok 3

Wszystkie warzywa połącz. Ser pokrój w kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy grecki Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej