Sałatka ziemniaczana po żydowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

15 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ziemianki ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Po wystudzeniu pokrój w kostkę razem z jajami i cebulą.

Krok 3

Polej oliwą i dopraw do smaku. Sałatkę ziemniaczaną po żydowsku podawaj posypaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej