
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
3 sztuki
80 gramów
0.25 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, ugotuj w całości w osolonej wodzie starając się ich nie rozgotować zbytnio. Ziemniaki jeszcze gorące pokrój w grube 0,5 cm plastry, nie przejmuj się jak niektóre plastry się rozwalą.
Krok 2
Ogórki i czerwoną cebulę pokrój w pół plastry. Posiekaj ugotowane jaja, czosnek, kapary natkę pietruszki i koperek.
Krok 3
W małym rondelku zagotuj 100 ml wody, rozpuść w nim kostkę rosołową, dodaj musztardę, kapary czosnek, pieprz, oliwę i ocet. Marynatą zalej gorące jeszcze ziemniaki pozwól im ostygnąć a następnie wymieszaj z natką pietruszki, koperkiem, jajami i czerwoną cebulą.

Dobra rada:
Do sałatki możesz też dodać szczypior. Zdjęcie sałatki ziemniaczanej po żydowsku zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Marika Napiórkowska.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































