Sałatka ziemniaczana z jajkiem - niemiecka | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 plastry

6 sztuk

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Po wystudzeniu przekrój każdego ziemniaka wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plastry. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i przekrój na połówki.

Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na patelni, następnie odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ogórki pokrój w plastry, a cebulę w piórka.

Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Dodaj musztardę i wymieszaj.

Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - Krok 3

Krok 4

W misce połącz pokrojone ziemniaki, ogórki, boczek oraz sos, a następnie wymieszaj. Przełóż do salaterki i posyp pokrojonym szczypiorem. Na wierzchu ułóż cebulę oraz pokrojone przepiórcze jajka.

Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Eryk Lenik

    Eryk Lenik , 27.03.2016

    taka taka ona jest taka zwykla no ale nawet dobra taka srednia 5/10

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczymSałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym

Sałatka ziemniaczana może nabrać wykwintnego charakteru dzięki zastosowaniu odpowiednich dodatków. W tym przepisie jej główny składnik łączy się z jajkami przepiórczymi, które ze względu na niewielkie rozmiary prezentują się wyjątkowo efektownie i smakują dobrze ze względu na dużą zawartość żółtka. Są również – wbrew pozorom – łatwiejsze do przygotowania niż kurze, bowiem czas ich gotowania jest znacznie krótszy. Pasować będzie do nich mięso, np. wędzony boczek, który nada daniu wyrazistości. Połącz go z czerwoną cebulą, która jest dość łagodna w smaku i bardzo chrupka. Dobrym dodatkiem będzie też pokrojony w talarki ogórek konserwowy, który opcjonalnie możesz zastąpić kiszonym. Poszczególne składniki świetnie połączy smaczny sos, przygotowany na bazie francuskich ziół, wzbogacony o musztardę. Gotową sałatkę podawaj solo lub ze świeżym pieczywem, np. chlebem razowym na żytnim zakwasie. Serwuj ją oprószoną drobno posiekanym szczypiorkiem. Koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem. Smacznego.