
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
300 gramów
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
100 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwice zmielić, dodać jajko i przyprawy. Uformować małe kulki. Włożyć do garnka i zalać jogurtem dodać natkę pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy i bulinetkę, doprawić. dusić do miękkości
Krok 2
Umyć sałatę, osuszyć porwać i ułożyć na talerzu. Paprykę umyć pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Krok 3
Ułożyć warzywa na sałacie.
Krok 4
Dodać pulpety, posypać suszonymi pomidorami. Polać sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowa sałatka z pulpecikami
Smaczna sałatka z pulpecikami z wołowiny i dużą ilością warzyw przypadnie do gustu nie tylko osobom dbającym o linię. Jest bogata w składniki i pełna smaku. Aby ją zaserwować, najpierw przygotuj mięso – zmiel polędwicę wołową, dodaj do niej jajko, przyprawy, uformuj niewielkie pulpeciki i duś je do miękkości w zalewie jogurtowo-ziołowej. Następnie pokrój paprykę, cebulę i sałatkę lodową. Ułóż je na talerzu, dodaj pulpety i posyp suszonymi pomidorami, dodając do całości sos. W ten sposób szybko przyrządza się pyszną sałatkę, która sprawdzi się zarówno jako obiad, jak i drugie śniadanie do pracy. Można ją dodatkowo posypać natką pietruszki, szczypiorkiem lub świeżym tymiankiem. Pasować będą również prażone migdały, pestki słonecznika albo dyni oraz orzechy włoskie i piniowe. Serwuj sałatkę z pszennymi sucharkami lub ciemnym pieczywem, najlepiej pieczonym na miodzie, typu pumpernikiel. Koniecznie sprawdź, jak zrobić tę prostą sałatkę z mięsnym dodatkiem w postaci pulpetów. Życzymy smacznego!