
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy, obieramy awokado ze skórki. Usuwamy pestkę. Połówki awokado kroimy wzdłuż, a następnie w niezbyt cienkie plastry. Pomidory i mozzarellę również przepoławiamy i kroimy w plastry.
Krok 2
Przygotowujemy sos sałatkowy czosnkowo - ziołowy Knorr. Mieszamy jego zawartość z wodą i oliwą z oliwek.
Krok 3
Pokrojone składniki wrzucamy do miseczki i polewamy sosem sałatkowym kilka minut przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej