sałatka z awokado i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z awokado i mozzarellą

Autor: meggara meggara

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy, obieramy awokado ze skórki. Usuwamy pestkę. Połówki awokado kroimy wzdłuż, a następnie w niezbyt cienkie plastry. Pomidory i mozzarellę również przepoławiamy i kroimy w plastry.

Krok 2

Przygotowujemy sos sałatkowy czosnkowo - ziołowy Knorr. Mieszamy jego zawartość z wodą i oliwą z oliwek.

Krok 3

Pokrojone składniki wrzucamy do miseczki i polewamy sosem sałatkowym kilka minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej