sałatka z awokado i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z awokado i mozzarellą

Autor: meggara meggara

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy, obieramy awokado ze skórki. Usuwamy pestkę. Połówki awokado kroimy wzdłuż, a następnie w niezbyt cienkie plastry. Pomidory i mozzarellę również przepoławiamy i kroimy w plastry.

Krok 2

Przygotowujemy sos sałatkowy czosnkowo - ziołowy Knorr. Mieszamy jego zawartość z wodą i oliwą z oliwek.

Krok 3

Pokrojone składniki wrzucamy do miseczki i polewamy sosem sałatkowym kilka minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej