sałatka z awokado i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sałatka z awokado i mozzarellą

Autor: meggara meggara

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy, obieramy awokado ze skórki. Usuwamy pestkę. Połówki awokado kroimy wzdłuż, a następnie w niezbyt cienkie plastry. Pomidory i mozzarellę również przepoławiamy i kroimy w plastry.

Krok 2

Przygotowujemy sos sałatkowy czosnkowo - ziołowy Knorr. Mieszamy jego zawartość z wodą i oliwą z oliwek.

Krok 3

Pokrojone składniki wrzucamy do miseczki i polewamy sosem sałatkowym kilka minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka z awokado i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej