Sałatka z makrelą i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makrelą i makaronem

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według tego co pisze na opakowaniu ,odcedzamy .

Krok 2

Makrele obieramy z ości na większe kawałki. Szczypior myjemy i kroimy drobno.

Krok 3

Oliwki odcedzamy z zalewy i dodajemy do makaronu i ryby. Sos sałatkowy paprykowo - ziołowy Knor rwsypujemy do miseczki dodajemy sos sałatkowy mieszamy i polewamy sałatkę . Lekko mieszamy i sałatka gotowa :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej