Sałatka z makrelą i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makrelą i makaronem

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według tego co pisze na opakowaniu ,odcedzamy .

Krok 2

Makrele obieramy z ości na większe kawałki. Szczypior myjemy i kroimy drobno.

Krok 3

Oliwki odcedzamy z zalewy i dodajemy do makaronu i ryby. Sos sałatkowy paprykowo - ziołowy Knor rwsypujemy do miseczki dodajemy sos sałatkowy mieszamy i polewamy sałatkę . Lekko mieszamy i sałatka gotowa :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makrelą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej