
Składniki
150 gramów
300 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.
Krok 2
Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.
Dobra rada:
Jeśli wolisz potrawy mniej ostre nie dodawaj świeżej papryczki chilli. To danie możesz dodatkowo podać z cząstką cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej