Neapolitańskie spaghetti z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli wolisz potrawy mniej ostre nie dodawaj świeżej papryczki chilli. To danie możesz dodatkowo podać z cząstką cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Neapolitańskie spaghetti z krewetkamiNeapolitańskie spaghetti z krewetkami

Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.