
Składniki
300 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
300 gramów
150 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.

Krok 2
Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.


Dobra rada:
Jeśli wolisz potrawy mniej ostre nie dodawaj świeżej papryczki chilli. To danie możesz dodatkowo podać z cząstką cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej