
Składniki
300 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
300 gramów
150 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.

Krok 2
Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.


Dobra rada:
Jeśli wolisz potrawy mniej ostre nie dodawaj świeżej papryczki chilli. To danie możesz dodatkowo podać z cząstką cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej