Neapolitańskie spaghetti z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

63 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

300 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli wolisz potrawy mniej ostre nie dodawaj świeżej papryczki chilli. To danie możesz dodatkowo podać z cząstką cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej