Neapolitańskie spaghetti z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

91 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli wolisz potrawy mniej ostre nie dodawaj świeżej papryczki chilli. To danie możesz dodatkowo podać z cząstką cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Neapolitańskie spaghetti z krewetkamiNeapolitańskie spaghetti z krewetkami

Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.