
Składniki
300 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
300 gramów
150 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.

Krok 2
Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.


Dobra rada:
Jeśli wolisz potrawy mniej ostre nie dodawaj świeżej papryczki chilli. To danie możesz dodatkowo podać z cząstką cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej