Neapolitańskie spaghetti z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

150 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż czosnek oraz chilli. Po chwili dodaj krewetki i smaż jeszcze 1 minutę. Makaron ugotuj.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz śmietaną. Wlej na patelnię. Dodaj odcedzony i gorący makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Danie podawaj posypane świeżo posiekanym koperkiem.

Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli wolisz potrawy mniej ostre nie dodawaj świeżej papryczki chilli. To danie możesz dodatkowo podać z cząstką cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Neapolitańskie spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Neapolitańskie spaghetti z krewetkamiNeapolitańskie spaghetti z krewetkami

Krewetki oczyść. Jeśli używasz mrożonych odstaw aby się rozmroziły. Czosnek i chilli posiekaj.