Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli
łatwe
1033 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1.5 łyżeczki
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mięso dopraw przyprawą Knorr i uformuj małe kulki.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na patelni, dodaj mięsne kulki. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Gotuj 2 minuty.

Krok 3
Dodaj makaron, pokrojone w kostkę pomidory i przekrojone na pół kulki mozzarelli. Całość dokładnie wymieszaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli
Makaron, pomidory, mozzarella... Spaghetti napoli to danie, które jest kwintesencją włoskiej kuchni. Pokochają je nawet najbardziej wymagający smakosze. Neapol, położone u stóp Wezuwiusza miasto w południowej Italii, słynie nie tylko z doskonałej pizzy, ale również ze wspaniałego sosu neapolitańskiego, nazywanego w skrócie napoli. Przygotuj go swoim bliskim na obiad jako dodatek do ugotowanego al dente makaronu spaghetti oraz mięciutkich mięsnych pulpecików, których przygotowanie zajmie ci dosłownie chwilę. Dorzuć do sosu pomidorki koktajlowe, delikatne mini kuleczki mozzarelli, zamknij oczy i poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji. Zanim podasz spaghetti na stół, udekoruj danie świeżymi listkami bazylii oraz posyp startym parmezanem. To danie kochają dzieciaki. Natomiast dorosłym serwuj je w towarzystwie czerwonego wytrawnego wina.