Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

36

2090 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

506 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1022 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

3 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mięso dopraw przyprawą Knorr i uformuj małe kulki.

Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na patelni, dodaj mięsne kulki. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Gotuj 2 minuty.

Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - Krok 2

Krok 3

Dodaj makaron, pokrojone w kostkę pomidory i przekrojone na pół kulki mozzarelli. Całość dokładnie wymieszaj.

Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - Krok 3
26

Opinie o przepisie

  • Renata Chaba

    Renata Chaba , 27.04.2018

    pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Celmer

    Magdalena Celmer , 18.08.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szaton

    Anna Szaton , 29.04.2015

    Mniam, mniam...pychotka, polecam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Maciejczyk

    Artur Maciejczyk , 20.02.2015

    BUONO!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Szymkowiak

    Kazimierz Szymkowiak , 20.02.2015

    Jola Ty musisz być głodna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Czachurska

    Jadwiga Czachurska , 20.02.2015

    Uwielbiam makarony

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jankowska

    Anna Jankowska , 20.02.2015

    Nigdy w zyciu juz tego nie zjem mimo,ze uwielbiam.Tuczy masakrycznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Pilarczyk

    Wiesława Pilarczyk , 20.02.2015

    Napoli czy nie napoli ,ja tam wolę bolonese

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Siwagow

    Halina Siwagow , 20.02.2015

    no no agnieszka super !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Tierling

    Jerzy Tierling , 20.02.2015

    Bomba kaloryczna!!! Ale smacznego!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Peda

    Magdalena Peda , 19.02.2015

    A ja się zastanawiam co przygotowac wykwintnego cos na ciepło i zimno ...tanio ciekawie i smacznie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Wójcik

    Jadwiga Wójcik , 19.02.2015

    Czesto robie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Lempke

    Tadeusz Lempke , 19.02.2015

    No nie o tej porze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wąsowicz

    Małgorzata Wąsowicz , 19.02.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Josz

    Piotr Josz , 19.02.2015

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szarawara Anna

    Szarawara Anna , 19.02.2015

    Ja mam taka ochote na te makaroni mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Gora

    Bozena Gora , 19.02.2015

    Grazie ciao

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Dyjak

    Sławomir Dyjak , 19.02.2015

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Banach

    Jerzy Banach , 19.02.2015

    ja lepiej gotuje....smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Płaźnik

    Grażyna Płaźnik , 19.02.2015

    U mnie co niedziela!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Bartoszewska

    Ewelina Bartoszewska , 19.02.2015

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławek Konopka

    Sławek Konopka , 19.02.2015

    I to jest pyszne:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslaw Żarnowski

    Miroslaw Żarnowski , 19.02.2015

    ja to zawsze zastanawiam się co to za mega kucharz to robi co potrafi odmierzyć 300 gr0szy mięsa 300 groszy makaronu czy 200 groszy pomidorów? gratuluje nawet dziecko z podstawówki zna skróty i ich zastosowanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Mikulska

    Grażyna Mikulska , 19.02.2015

    narobilas mi smaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wieczkowska

    Barbara Wieczkowska , 19.02.2015

    bardzo często to robię pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Berkowicz

    Małgorzata Berkowicz , 19.02.2015

    Oj zjadłabym mniam mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti napoli z kulkami mozzarelliSpaghetti napoli z kulkami mozzarelli

Makaron, pomidory, mozzarella... Spaghetti napoli to danie, które jest kwintesencją włoskiej kuchni. Pokochają je nawet najbardziej wymagający smakosze. Neapol, położone u stóp Wezuwiusza miasto w południowej Italii, słynie nie tylko z doskonałej pizzy, ale również ze wspaniałego sosu neapolitańskiego, nazywanego w skrócie napoli. Przygotuj go swoim bliskim na obiad jako dodatek do ugotowanego al dente makaronu spaghetti oraz mięciutkich mięsnych pulpecików, których przygotowanie zajmie ci dosłownie chwilę. Dorzuć do sosu pomidorki koktajlowe, delikatne mini kuleczki mozzarelli, zamknij oczy i poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji. Zanim podasz spaghetti na stół, udekoruj danie świeżymi listkami bazylii oraz posyp startym parmezanem. To danie kochają dzieciaki. Natomiast dorosłym serwuj je w towarzystwie czerwonego wytrawnego wina.