Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli
łatwe
1032 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1.5 łyżeczki
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mięso dopraw przyprawą Knorr i uformuj małe kulki.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na patelni, dodaj mięsne kulki. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Gotuj 2 minuty.

Krok 3
Dodaj makaron, pokrojone w kostkę pomidory i przekrojone na pół kulki mozzarelli. Całość dokładnie wymieszaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli
Makaron, pomidory, mozzarella... Spaghetti napoli to danie, które jest kwintesencją włoskiej kuchni. Pokochają je nawet najbardziej wymagający smakosze. Neapol, położone u stóp Wezuwiusza miasto w południowej Italii, słynie nie tylko z doskonałej pizzy, ale również ze wspaniałego sosu neapolitańskiego, nazywanego w skrócie napoli. Przygotuj go swoim bliskim na obiad jako dodatek do ugotowanego al dente makaronu spaghetti oraz mięciutkich mięsnych pulpecików, których przygotowanie zajmie ci dosłownie chwilę. Dorzuć do sosu pomidorki koktajlowe, delikatne mini kuleczki mozzarelli, zamknij oczy i poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji. Zanim podasz spaghetti na stół, udekoruj danie świeżymi listkami bazylii oraz posyp startym parmezanem. To danie kochają dzieciaki. Natomiast dorosłym serwuj je w towarzystwie czerwonego wytrawnego wina.