Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
łatwe
3256 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżka
12 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
1 szklanka
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso. Kurczaka i pieczarki obsmaż na patelni i wystudź.
Krok 2
Farsz wymieszaj z tartym serem i zawiń w naleśniki. Do nadzienia możesz też dodać kukurydzę z puszki lub pokrojoną szynkę.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wodą i wlej do żaroodpornego naczynia. Ułóż w nim naleśniki i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Soczyste mięso z kurczaka połączone z pokrojonymi w plasterki pieczarkami, cebulką i delikatnym sosem to idealne wypełnienie do naleśników w wersji obiadowej. Sekret udanych naleśników? Ciasto o konsystencji gęstej śmietany i mocno rozgrzana patelnia, na której będziesz je smażyć. Przyrządź ciasto ze składników w podanych w tym przepisie proporcjach, a naleśniki wyjdą cieniutkie i sprężyste. Jeśli chcesz serwować je jako przekąskę lub danie główne, postaw na mięsno-warzywny farsz. Możesz go modyfikować w zależności od tego, co znajduje się w twojej lodówce. Zamiast kurczaka do naleśników równie dobrze pasować będzie indyk lub mielone mięso wieprzowe. Nadzienie wzbogacisz dodając do niego starty żółty ser, kukurydzę z puszki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotowe danie serwuj z dipem, na przykład jogurtowo-czosnkowym.