Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
łatwe
3514 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżka
12 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
1 szklanka
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso. Kurczaka i pieczarki obsmaż na patelni i wystudź.

Krok 2
Farsz wymieszaj z tartym serem i zawiń w naleśniki. Do nadzienia możesz też dodać kukurydzę z puszki lub pokrojoną szynkę.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wodą i wlej do żaroodpornego naczynia. Ułóż w nim naleśniki i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Soczyste mięso z kurczaka połączone z pokrojonymi w plasterki pieczarkami, cebulką i delikatnym sosem to idealne wypełnienie do naleśników w wersji obiadowej. Sekret udanych naleśników? Ciasto o konsystencji gęstej śmietany i mocno rozgrzana patelnia, na której będziesz je smażyć. Przyrządź ciasto ze składników w podanych w tym przepisie proporcjach, a naleśniki wyjdą cieniutkie i sprężyste. Jeśli chcesz serwować je jako przekąskę lub danie główne, postaw na mięsno-warzywny farsz. Możesz go modyfikować w zależności od tego, co znajduje się w twojej lodówce. Zamiast kurczaka do naleśników równie dobrze pasować będzie indyk lub mielone mięso wieprzowe. Nadzienie wzbogacisz dodając do niego starty żółty ser, kukurydzę z puszki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotowe danie serwuj z dipem, na przykład jogurtowo-czosnkowym.