Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

80

3430 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1404 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2523 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

12 sztuk

200 gramów

1 szklanka

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso. Kurczaka i pieczarki obsmaż na patelni i wystudź.

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Farsz wymieszaj z tartym serem i zawiń w naleśniki. Do nadzienia możesz też dodać kukurydzę z puszki lub pokrojoną szynkę.

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wodą i wlej do żaroodpornego naczynia. Ułóż w nim naleśniki i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - Krok 3
87

Opinie o przepisie

  • Renata  Chajzler

    Renata Chajzler

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata  Chajzler

    Renata Chajzler

    Będę dzisiaj robić wyglądają apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Papiernik

    Irena Papiernik

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Gembicka

    Magdalena Gembicka

    Pyszne i łatwe w przygotowaniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Albin

    Daniel Albin

    bardzo dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marlena Żarska

    Marlena Żarska

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Wiśniewska

    Iwona Wiśniewska

    Pyszne *.* Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec

    Baaardzo dooobre☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Klimczak

    Dorota Klimczak

    Baaaardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kuchta

    Ania Kuchta

    Są pyszne !!!Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosiaak Kaa

    Gosiaak Kaa

    Pychota!!! Tylko użyłam gotowych placków do tortilli, bo nie przepadam za smażeniem naleśników i pieczarki przez kilka minut poddusiłam na masełku. Bardzo pyszne i syte danie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Klimczak

    Dorota Klimczak

    Pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karina Przybylak

    Karina Przybylak

    polecam przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Kozicka Knuth

    Katarzyna Kozicka Knuth

    Przepraszam zapomnialam napisac garstke posiekanej pietruszki do farszu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Kozicka Knuth

    Katarzyna Kozicka Knuth

    Cos podobnego wymyslilam z mezem ze 7/8 lat temu smazona na czerwono 1piers z kurczaka bardzo drogo pokrojona w przyprawie do kurczaka z 10/15 pieczarek rownierz w kosteczke pokrojone i podsmazone na zlocisty kolor 4 gotowane jajka posiekanych w kosteczke i mala kosteczke sera zoltego rownierz w kosteczke wszystko w jeden polmisek wymieszac sol pieprz i farsz gotowe farsz wsadzam w nalesniki zawijam w kostke ubijam2 jajka widelcem z szczypta Soli i obmaczam w Bulce tartej potem smaze na zlocisty kolor polecam palce lizac a w najblirzszym czasie spruboje pani nalesnikow pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosiaak Kaa

    Gosiaak Kaa

    Pycha :-) Robiłam nie raz, tylko zamiast naleśników preferuję bardziej placki tortilli.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Konieczna

    Justyna Konieczna

    Jaką polecacie śmietanę?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Stankiewicz

    Paulina Stankiewicz

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia K.

    Gosia K.

    Pycha!!! Ja zamiast naleśników wzięłam gotowe placki do tortilli, pieczarki przez 2 minuty poddusiłam na maśle i fix wcześniej przygotowałam na ogniu i dopiero jak lekko ostygł, wlałam do formy. Placki, żeby nie były suche podczas pieczenia podlałam sosem. Wyszło rewelacyjne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janina matuszczak

    janina matuszczak

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janina matuszczak

    janina matuszczak

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Stępiński

    Dariusz Stępiński

    super zajefajne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Łysoń

    Katarzyna Łysoń

    Co znaczy nic specjalnego ,ten przepis? £ukasz,a woda gazowana jest zdrowa?losos z rtecia i twarog- nabial ,pochodne od mleka.Mysle ze mozna sie wymieniac roznymi doswiadczeniami,pomijajac dolowanie kogos za przepis jaki podal

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Łysoń

    Katarzyna Łysoń

    A czy ktos jadl nalesniki z uprzenio uduszona kapusta kiszona z czosnkiem ,zawiniete w piekny rulonik ,tez pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Nowak

    Teresa Nowak

    super przepis mniam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Garden Bar

    Garden Bar

    Kurczak super jednak nic nie przebije naleśników na słodko :)!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jaro Kruk

    Jaro Kruk

    Przygotujcie przyjde zjem i ocenie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystian Górny

    Krystian Górny

    Naleśniki w każdej postaci i o każdej porze dnia i nocy he

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Niemiec

    Leszek Niemiec

    Kinga kiedy będziesz robić takie pyszności ? Ja mogę zrobić degustację .

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiem i pieczarkamiNaleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Soczyste mięso z kurczaka połączone z pokrojonymi w plasterki pieczarkami, cebulką i delikatnym sosem to idealne wypełnienie do naleśników w wersji obiadowej. Sekret udanych naleśników? Ciasto o konsystencji gęstej śmietany i mocno rozgrzana patelnia, na której będziesz je smażyć. Przyrządź ciasto ze składników w podanych w tym przepisie proporcjach, a naleśniki wyjdą cieniutkie i sprężyste. Jeśli chcesz serwować je jako przekąskę lub danie główne, postaw na mięsno-warzywny farsz. Możesz go modyfikować w zależności od tego, co znajduje się w twojej lodówce. Zamiast kurczaka do naleśników równie dobrze pasować będzie indyk lub mielone mięso wieprzowe. Nadzienie wzbogacisz dodając do niego starty żółty ser, kukurydzę z puszki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotowe danie serwuj z dipem, na przykład jogurtowo-czosnkowym.