Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
łatwe
3521 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżka
12 sztuk
1 opakowanie
200 gramów
1 szklanka
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso. Kurczaka i pieczarki obsmaż na patelni i wystudź.

Krok 2
Farsz wymieszaj z tartym serem i zawiń w naleśniki. Do nadzienia możesz też dodać kukurydzę z puszki lub pokrojoną szynkę.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wodą i wlej do żaroodpornego naczynia. Ułóż w nim naleśniki i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Soczyste mięso z kurczaka połączone z pokrojonymi w plasterki pieczarkami, cebulką i delikatnym sosem to idealne wypełnienie do naleśników w wersji obiadowej. Sekret udanych naleśników? Ciasto o konsystencji gęstej śmietany i mocno rozgrzana patelnia, na której będziesz je smażyć. Przyrządź ciasto ze składników w podanych w tym przepisie proporcjach, a naleśniki wyjdą cieniutkie i sprężyste. Jeśli chcesz serwować je jako przekąskę lub danie główne, postaw na mięsno-warzywny farsz. Możesz go modyfikować w zależności od tego, co znajduje się w twojej lodówce. Zamiast kurczaka do naleśników równie dobrze pasować będzie indyk lub mielone mięso wieprzowe. Nadzienie wzbogacisz dodając do niego starty żółty ser, kukurydzę z puszki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotowe danie serwuj z dipem, na przykład jogurtowo-czosnkowym.



































