Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

106

4087 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1781 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3459 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

12 sztuk

1 opakowanie

200 gramów

1 szklanka

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso. Kurczaka i pieczarki obsmaż na patelni i wystudź.

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Farsz wymieszaj z tartym serem i zawiń w naleśniki. Do nadzienia możesz też dodać kukurydzę z puszki lub pokrojoną szynkę.

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wodą i wlej do żaroodpornego naczynia. Ułóż w nim naleśniki i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - Krok 3
89

Opinie o przepisie

  • Weronika  Siwiec

    Weronika Siwiec , 18.12.2022

    TAK Szybkie danie, wg mnie idealne na kolację. Do farszu dodam zblanszowany szpinak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Kamińska

    Magdalena Kamińska , 26.07.2020

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata  Chajzler

    Renata Chajzler , 27.12.2019

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata  Chajzler

    Renata Chajzler , 07.10.2019

    Będę dzisiaj robić wyglądają apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Papiernik

    Irena Papiernik , 07.10.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena  Gembicka

    Magdalena Gembicka , 27.06.2019

    Pyszne i łatwe w przygotowaniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Albin

    Daniel Albin , 06.01.2019

    bardzo dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marlena Żarska

    Marlena Żarska , 25.02.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Wiśniewska

    Iwona Wiśniewska , 19.03.2017

    Pyszne *.* Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 09.03.2017

    Baaardzo dooobre☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Klimczak

    Dorota Klimczak , 20.10.2016

    Baaaardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kuchta

    Ania Kuchta , 19.10.2016

    Są pyszne !!!Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosiaak Kaa

    Gosiaak Kaa , 06.09.2016

    Pychota!!! Tylko użyłam gotowych placków do tortilli, bo nie przepadam za smażeniem naleśników i pieczarki przez kilka minut poddusiłam na masełku. Bardzo pyszne i syte danie!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Klimczak

    Dorota Klimczak , 06.09.2016

    Pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karina Przybylak

    Karina Przybylak , 02.08.2016

    polecam przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Kozicka Knuth

    Katarzyna Kozicka Knuth , 24.06.2016

    Przepraszam zapomnialam napisac garstke posiekanej pietruszki do farszu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Kozicka Knuth

    Katarzyna Kozicka Knuth , 24.06.2016

    Cos podobnego wymyslilam z mezem ze 7/8 lat temu smazona na czerwono 1piers z kurczaka bardzo drogo pokrojona w przyprawie do kurczaka z 10/15 pieczarek rownierz w kosteczke pokrojone i podsmazone na zlocisty kolor 4 gotowane jajka posiekanych w kosteczke i mala kosteczke sera zoltego rownierz w kosteczke wszystko w jeden polmisek wymieszac sol pieprz i farsz gotowe farsz wsadzam w nalesniki zawijam w kostke ubijam2 jajka widelcem z szczypta Soli i obmaczam w Bulce tartej potem smaze na zlocisty kolor polecam palce lizac a w najblirzszym czasie spruboje pani nalesnikow pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosiaak Kaa

    Gosiaak Kaa , 24.06.2016

    Pycha :-) Robiłam nie raz, tylko zamiast naleśników preferuję bardziej placki tortilli.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Konieczna

    Justyna Konieczna , 12.05.2016

    Jaką polecacie śmietanę?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Stankiewicz

    Paulina Stankiewicz , 06.05.2016

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia K.

    Gosia K. , 01.09.2015

    Pycha!!! Ja zamiast naleśników wzięłam gotowe placki do tortilli, pieczarki przez 2 minuty poddusiłam na maśle i fix wcześniej przygotowałam na ogniu i dopiero jak lekko ostygł, wlałam do formy. Placki, żeby nie były suche podczas pieczenia podlałam sosem. Wyszło rewelacyjne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janina matuszczak

    janina matuszczak , 31.08.2015

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janina matuszczak

    janina matuszczak , 31.08.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Stępiński

    Dariusz Stępiński , 28.04.2015

    super zajefajne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Łysoń

    Katarzyna Łysoń , 16.04.2015

    Co znaczy nic specjalnego ,ten przepis? £ukasz,a woda gazowana jest zdrowa?losos z rtecia i twarog- nabial ,pochodne od mleka.Mysle ze mozna sie wymieniac roznymi doswiadczeniami,pomijajac dolowanie kogos za przepis jaki podal

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Łysoń

    Katarzyna Łysoń , 16.04.2015

    A czy ktos jadl nalesniki z uprzenio uduszona kapusta kiszona z czosnkiem ,zawiniete w piekny rulonik ,tez pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Nowak

    Teresa Nowak , 16.04.2015

    super przepis mniam:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Garden Bar

    Garden Bar , 16.04.2015

    Kurczak super jednak nic nie przebije naleśników na słodko :)!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jaro Kruk

    Jaro Kruk , 16.04.2015

    Przygotujcie przyjde zjem i ocenie

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiem i pieczarkamiNaleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Soczyste mięso z kurczaka połączone z pokrojonymi w plasterki pieczarkami, cebulką i delikatnym sosem to idealne wypełnienie do naleśników w wersji obiadowej. Sekret udanych naleśników? Ciasto o konsystencji gęstej śmietany i mocno rozgrzana patelnia, na której będziesz je smażyć. Przyrządź ciasto ze składników w podanych w tym przepisie proporcjach, a naleśniki wyjdą cieniutkie i sprężyste. Jeśli chcesz serwować je jako przekąskę lub danie główne, postaw na mięsno-warzywny farsz. Możesz go modyfikować w zależności od tego, co znajduje się w twojej lodówce. Zamiast kurczaka do naleśników równie dobrze pasować będzie indyk lub mielone mięso wieprzowe. Nadzienie wzbogacisz dodając do niego starty żółty ser, kukurydzę z puszki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotowe danie serwuj z dipem, na przykład jogurtowo-czosnkowym.