Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
30 mililitrów
30 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wybij jajka i dodaj pozostałe składniki. Używając rózgi lub miksera wymieszaj wszystko dokładnie do momentu uzyskania jednolitego, leistego ciasta.
Krok 2
Na rozgrzanej, posmarowanej lekko tłuszczem patelni, smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. W zależności od tego, z jakim farszem będziesz podawać naleśniki – słodkim czy słonym – w przypadku tego pierwszego, wodę do ciasta możesz zastąpić gotowym sokiem owocowym, na przykład pomarańczowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto naleśnikowe bez mleka
Ciasto na naleśniki bez mleka też może być pyszne. Naleśniki to jedno z prostszych i popularniejszych dań do przygotowania! Ich receptura od wieków opracowywana jest w zaciszu niemal każdego domostwa. Znane i lubiane ze względu na swoją uniwersalność – smakują wybornie zarówno w słodkim, jak i słonym wydaniu. Pyszne nadzienie w towarzystwie puszystego, rozpływającego się ustach ciasta, a to wszystko bez dodatku mleka. Powitaj nową formułę naleśników na wodzie! Sprawdź i na własnym podniebieniu przekonaj się, że przepis na naleśniki bez mleka też może udać się pierwszorzędnie.
Dla kogo?
Dla wszystkich naleśnikożerców! Chodzą słuchy, że naleśnikom bez mleka trudno się oprzeć. Brak tego produktu wcale nie oznacza, że ich smak czy konsystencja są uboższe. Przepis na naleśniki bez mleka to idealna opcja dla najmniejszych niejadków. Miej więcej w zanadrzu, dokładka gwarantowana!
Na jaką okazję?
Na co dzień! Naleśniki bez mleka to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i danie głównie. Nie tolerujesz laktozy? Z ciastem na naleśniki bez mleka nie musisz się obawiać przykrych dolegliwości, a co najważniejsze nie ma też potrzeby rezygnować z tego, co dobre! Zresztą o takich patentach warto pamiętać, gdy już rozgrzewasz patelnię do smażenia naleśników i nagle okazuje się, że w lodówce zabrakło mleka.
Czy wiesz, że?
Nietolerancja laktozy, czyli cukru naturalnie występującego w mleku, to jedna z częstszych alergii pokarmowych. Jak sobie z tym radzić? Wychodzimy ci naprzeciw! Sięgaj po produkty i receptury, które nie zawierają go w swoim składzie. Naleśniki – przepis bez mleka sprawi, że pewnie i z dużym entuzjazmem wkroczysz do kuchni.
Dla urozmaicenia:
Mimo wszystko obawiasz się o smak naleśników na wodzie? Przepis udowadnia, że zupełnie niepotrzebnie! Aby uzyskać jeszcze większą słodycz, do naleśników bez mleka w wersji na słodko, zamiast wody dodaj sok owocowy – np. ten wyciśnięty z pomarańczy.