
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
30 mililitrów
30 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wybij jajka i dodaj pozostałe składniki. Używając rózgi lub miksera wymieszaj wszystko dokładnie do momentu uzyskania jednolitego, leistego ciasta.

Krok 2
Na rozgrzanej, posmarowanej lekko tłuszczem patelni, smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. W zależności od tego, z jakim farszem będziesz podawać naleśniki – słodkim czy słonym – w przypadku tego pierwszego, wodę do ciasta możesz zastąpić gotowym sokiem owocowym, na przykład pomarańczowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto naleśnikowe bez mleka
Ciasto na naleśniki bez mleka też może być pyszne. Naleśniki to jedno z prostszych i popularniejszych dań do przygotowania! Ich receptura od wieków opracowywana jest w zaciszu niemal każdego domostwa. Znane i lubiane ze względu na swoją uniwersalność – smakują wybornie zarówno w słodkim, jak i słonym wydaniu. Pyszne nadzienie w towarzystwie puszystego, rozpływającego się ustach ciasta, a to wszystko bez dodatku mleka. Powitaj nową formułę naleśników na wodzie! Sprawdź i na własnym podniebieniu przekonaj się, że przepis na naleśniki bez mleka też może udać się pierwszorzędnie.
Dla kogo?
Dla wszystkich naleśnikożerców! Chodzą słuchy, że naleśnikom bez mleka trudno się oprzeć. Brak tego produktu wcale nie oznacza, że ich smak czy konsystencja są uboższe. Przepis na naleśniki bez mleka to idealna opcja dla najmniejszych niejadków. Miej więcej w zanadrzu, dokładka gwarantowana!
Na jaką okazję?
Na co dzień! Naleśniki bez mleka to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i danie głównie. Nie tolerujesz laktozy? Z ciastem na naleśniki bez mleka nie musisz się obawiać przykrych dolegliwości, a co najważniejsze nie ma też potrzeby rezygnować z tego, co dobre! Zresztą o takich patentach warto pamiętać, gdy już rozgrzewasz patelnię do smażenia naleśników i nagle okazuje się, że w lodówce zabrakło mleka.
Czy wiesz, że?
Nietolerancja laktozy, czyli cukru naturalnie występującego w mleku, to jedna z częstszych alergii pokarmowych. Jak sobie z tym radzić? Wychodzimy ci naprzeciw! Sięgaj po produkty i receptury, które nie zawierają go w swoim składzie. Naleśniki – przepis bez mleka sprawi, że pewnie i z dużym entuzjazmem wkroczysz do kuchni.
Dla urozmaicenia:
Mimo wszystko obawiasz się o smak naleśników na wodzie? Przepis udowadnia, że zupełnie niepotrzebnie! Aby uzyskać jeszcze większą słodycz, do naleśników bez mleka w wersji na słodko, zamiast wody dodaj sok owocowy – np. ten wyciśnięty z pomarańczy.