Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym
łatwe
26 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2.5 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
350 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do blendera wrzucamy jajka, mąkę, mleko, wodę, sól i oliwę – miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy oliwą, wylewamy porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto.
Krok 3
Ser biały wkładamy do miski, przeciskamy do niego ząbek czosnku, dodajemy sos śmietanowo-grzybowy i rozrabiamy. Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki i zwijamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej