Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

7

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

350 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do blendera wrzucamy jajka, mąkę, mleko, wodę, sól i oliwę – miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy oliwą, wylewamy porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto.

Krok 3

Ser biały wkładamy do miski, przeciskamy do niego ząbek czosnku, dodajemy sos śmietanowo-grzybowy i rozrabiamy. Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki i zwijamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej