Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym
łatwe
34 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2.5 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
350 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do blendera wrzucamy jajka, mąkę, mleko, wodę, sól i oliwę – miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy oliwą, wylewamy porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto.
Krok 3
Ser biały wkładamy do miski, przeciskamy do niego ząbek czosnku, dodajemy sos śmietanowo-grzybowy i rozrabiamy. Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki i zwijamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































