Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

5

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

350 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do blendera wrzucamy jajka, mąkę, mleko, wodę, sól i oliwę – miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy oliwą, wylewamy porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto.

Krok 3

Ser biały wkładamy do miski, przeciskamy do niego ząbek czosnku, dodajemy sos śmietanowo-grzybowy i rozrabiamy. Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki i zwijamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej