Orkiszowe naleśniki z nadzieniem serowo-grzybowym
łatwe
34 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2.5 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
350 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do blendera wrzucamy jajka, mąkę, mleko, wodę, sól i oliwę – miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy oliwą, wylewamy porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto.
Krok 3
Ser biały wkładamy do miski, przeciskamy do niego ząbek czosnku, dodajemy sos śmietanowo-grzybowy i rozrabiamy. Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki i zwijamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej