Meksykańskie kąski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kąski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
1201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

412 osób wydrukowało

Pobierz pdf

668 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 gramów

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.

Krok 2

Stwórz meksykański sos łącząc Fix Knorr oraz 200 ml wody. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Na desce rozłóż placki tortilla, na każdy z nich nałóż jednakową porcję farszu. Placki zwiń jak tradycyjne naleśniki i ułóż wszystkie w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie naleśniki wystudź, wyjmij z naczynia i pokrój w 3 cm grubości kawałki. Podawaj z kwaśna śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostrą kuchnię, dodaj do farszu posiekaną papryczkę chilli.

3

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Zrobiłam na kolację smakuje wyśmienicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Kolczyński

    Bartosz Kolczyński , 19.03.2017

    Świetne przekąska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arnold Schwarzenegger

    Arnold Schwarzenegger , 19.03.2015

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie kąskiMeksykańskie kąski

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.