Meksykańskie kąski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kąski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

1074 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

380 osób wydrukowało

Pobierz pdf

590 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 gramów

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.

Krok 2

Stwórz meksykański sos łącząc Fix Knorr oraz 200 ml wody. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Na desce rozłóż placki tortilla, na każdy z nich nałóż jednakową porcję farszu. Placki zwiń jak tradycyjne naleśniki i ułóż wszystkie w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie naleśniki wystudź, wyjmij z naczynia i pokrój w 3 cm grubości kawałki. Podawaj z kwaśna śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostrą kuchnię, dodaj do farszu posiekaną papryczkę chilli.

3

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Zrobiłam na kolację smakuje wyśmienicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Kolczyński

    Bartosz Kolczyński , 19.03.2017

    Świetne przekąska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arnold Schwarzenegger

    Arnold Schwarzenegger , 19.03.2015

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej