Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
300 gramów
0.5 szklanki
0.5 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.
Krok 2
Stwórz meksykański sos łącząc Fix Knorr oraz 200 ml wody. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 3
Na desce rozłóż placki tortilla, na każdy z nich nałóż jednakową porcję farszu. Placki zwiń jak tradycyjne naleśniki i ułóż wszystkie w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie naleśniki wystudź, wyjmij z naczynia i pokrój w 3 cm grubości kawałki. Podawaj z kwaśna śmietaną.
Dobra rada:
Jeśli lubisz ostrą kuchnię, dodaj do farszu posiekaną papryczkę chilli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej