
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
300 gramów
0.5 szklanki
0.5 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.
Krok 2
Stwórz meksykański sos łącząc Fix Knorr oraz 200 ml wody. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 3
Na desce rozłóż placki tortilla, na każdy z nich nałóż jednakową porcję farszu. Placki zwiń jak tradycyjne naleśniki i ułóż wszystkie w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie naleśniki wystudź, wyjmij z naczynia i pokrój w 3 cm grubości kawałki. Podawaj z kwaśna śmietaną.

Dobra rada:
Jeśli lubisz ostrą kuchnię, dodaj do farszu posiekaną papryczkę chilli.
- Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Meksykańskie kąski

