Meksykańskie kąski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kąski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

1195 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

405 osób wydrukowało

Pobierz pdf

657 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 gramów

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.

Krok 2

Stwórz meksykański sos łącząc Fix Knorr oraz 200 ml wody. Wymieszaj wszystko razem i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Na desce rozłóż placki tortilla, na każdy z nich nałóż jednakową porcję farszu. Placki zwiń jak tradycyjne naleśniki i ułóż wszystkie w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie naleśniki wystudź, wyjmij z naczynia i pokrój w 3 cm grubości kawałki. Podawaj z kwaśna śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostrą kuchnię, dodaj do farszu posiekaną papryczkę chilli.

3

Opinie o przepisie

  • Lena Szost

    Lena Szost , 14.07.2019

    Zrobiłam na kolację smakuje wyśmienicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Kolczyński

    Bartosz Kolczyński , 19.03.2017

    Świetne przekąska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arnold Schwarzenegger

    Arnold Schwarzenegger , 19.03.2015

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kąski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie kąskiMeksykańskie kąski

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i fasolę.