Meksykański przekładaniec z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański przekładaniec z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
396 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

464 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

20 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę oraz papryki pokrój w kostkę i smaż na patelni.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Dodaj mięso oraz fasolę i duś przez kilka minut. Następnie wlej rozprowadzony w wodzie Fix Knorr i gotuj przez około 7 minut.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj ciasto na naleśniki, następnie smaż je na rozgrzanej patelni.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Usmażone naleśniki podawaj z uduszonym mięsem, dowolnie je zwijając, np. w trójkąty lub na pół. Potrawę możesz ozdobić wyciętymi gwiazdkami z pomidora.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 02.04.2023

    Ile mleka należy użyć?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykański przekładaniec z wołowinąMeksykański przekładaniec z wołowiną

Cebulkę oraz papryki pokrój w kostkę i smaż na patelni.