Meksykański przekładaniec z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański przekładaniec z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

388 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

441 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

20 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę oraz papryki pokrój w kostkę i smaż na patelni.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Dodaj mięso oraz fasolę i duś przez kilka minut. Następnie wlej rozprowadzony w wodzie Fix Knorr i gotuj przez około 7 minut.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj ciasto na naleśniki, następnie smaż je na rozgrzanej patelni.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Usmażone naleśniki podawaj z uduszonym mięsem, dowolnie je zwijając, np. w trójkąty lub na pół. Potrawę możesz ozdobić wyciętymi gwiazdkami z pomidora.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej