Meksykański przekładaniec z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański przekładaniec z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
396 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

459 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

20 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę oraz papryki pokrój w kostkę i smaż na patelni.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Dodaj mięso oraz fasolę i duś przez kilka minut. Następnie wlej rozprowadzony w wodzie Fix Knorr i gotuj przez około 7 minut.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj ciasto na naleśniki, następnie smaż je na rozgrzanej patelni.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Usmażone naleśniki podawaj z uduszonym mięsem, dowolnie je zwijając, np. w trójkąty lub na pół. Potrawę możesz ozdobić wyciętymi gwiazdkami z pomidora.

Meksykański przekładaniec z wołowiną - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 02.04.2023

    Ile mleka należy użyć?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański przekładaniec z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykański przekładaniec z wołowinąMeksykański przekładaniec z wołowiną

Cebulkę oraz papryki pokrój w kostkę i smaż na patelni.