Meksykański przekładaniec z wołowiną
średnie
469 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
3 sztuki
150 gramów
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
20 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę oraz papryki pokrój w kostkę i smaż na patelni.

Krok 2
Dodaj mięso oraz fasolę i duś przez kilka minut. Następnie wlej rozprowadzony w wodzie Fix Knorr i gotuj przez około 7 minut.

Krok 3
Przygotuj ciasto na naleśniki, następnie smaż je na rozgrzanej patelni.

Krok 4
Usmażone naleśniki podawaj z uduszonym mięsem, dowolnie je zwijając, np. w trójkąty lub na pół. Potrawę możesz ozdobić wyciętymi gwiazdkami z pomidora.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej