
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.
Krok 2
Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.
Krok 3
Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.
Krok 4
Bazylię siekamy.
Krok 5
Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej