Naleśniki z mascarpone i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z mascarpone i bazylią

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

250 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.

Krok 2

Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.

Krok 3

Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.

Krok 4

Bazylię siekamy.

Krok 5

Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej