Naleśniki z mascarpone i bazylią

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

506

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

250 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.

Krok 2

Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.

Krok 3

Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.

Krok 4

Bazylię siekamy.

Krok 5

Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej