Naleśniki z mascarpone i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z mascarpone i bazylią

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

250 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.

Krok 2

Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.

Krok 3

Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.

Krok 4

Bazylię siekamy.

Krok 5

Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z mascarpone i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej