
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.
Krok 2
Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.
Krok 3
Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.
Krok 4
Bazylię siekamy.
Krok 5
Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej