
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko, mąkę, jajko, koncentrat i szczyptę soli miksujemy. Dodajemy oregano.
Krok 2
Na odrobinie oleju smażymy cienkie naleśniki. Odkładamy do wystudzenia.
Krok 3
Mascarpone ucieramy z połówką kostki Czosnek Knorr.
Krok 4
Bazylię siekamy.
Krok 5
Każdy naleśnik smakujemy serkiem, posypujemy bazylią i zwijamy w rulonik. Podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































