Tropikalne naleśniki z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalne naleśniki z bananami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
1464 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

412 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

30 mililitrów

0.3 szklanki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

nadzienie:

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: w naczyniu wymieszaj jaja z cukrem, dodaj mleko, wodę, olej, cynamon, szczyptę soli oraz mąkę – wszystko zmiksuj razem, a następnie na delikatnie posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.

Tropikalne naleśniki z bananami - Krok 1

Krok 2

Banany obierz ze skóry, pokrój w plastry. W rondelku rozpuść miód, dodaj napój kokosowy, doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień – gdy płyn nieco zgęstnieje, dodaj pokrojone banany i duś jeszcze chwilę. Odcedź i pozostaw powstały sos.

Tropikalne naleśniki z bananami - Krok 2

Krok 3

Na rozłożone naleśniki nakładaj banany i zwiń w rulony. Posmaruj naczynie żaroodporne odrobiną masła i ułóż w nim naleśniki – wierzch posyp resztą (pokrojonego, pokruszonego) masła, przykryj naczynie i zapiecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni (około 8-10 minut). Gotowe naleśniki podawaj z przygotowanym wcześniej sosem, udekoruj miętą lub melisą.

Tropikalne naleśniki z bananami - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Pawel Machelski

    Pawel Machelski , 22.02.2021

    fajna apka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jagoda^^ Ktoś

    Jagoda^^ Ktoś , 22.02.2021

    Bardzo smaczne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kolej 123

    Kolej 123 , 02.11.2016

    Owszem brzmi pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Alma

    Alicja Alma , 01.06.2016

    brzmi pysznie.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalne naleśniki z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej