
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
0.2 szklanki
30 mililitrów
1 szczypta
2 łyżeczki
1 sztuka
nadzienie:
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
0.5 łyżki
1 pęczek
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź, obierz, a następnie pokrój w kostkę 0,5x0,5 centymetra.

Krok 2
Przygotuj ciasto na naleśniki: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz curry połącz razem i mieszaj do momentu powstania jednolitego, gładkiego ciasta. Następnie smaż naleśniki.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w ósemki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pieczarki i cebulę, następnie dodaj marchewkę z groszkiem, pokrojone ziemniaki, oprósz curry i dodaj kumin.

Krok 4
Rozkruszoną mini kostką Knorr dopraw farsz, a jeśli zajdzie taka potrzeba – solą i pieprzem. Na końcu dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj.

Krok 5
Na środek każdego z naleśników nałóż łyżkę farszu, a następnie uformuj sakiewkę i zwiąż sparzonym we wrzącej wodzie szczypiorem. Podawaj na ciepło z mieszaną sałatą z sosem czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sakiewki z warzywami curry
Czy naleśnik zawsze musi być okrągły? Nie! I my to udowadniamy, zapraszając na sakiewki z warzywami curry. Danie proste, oryginalne i egzotyczne. Zaskoczy cię bogactwem smaku i pokaże, że kuchnia wegetariańska nie musi być nudna. Sakiewki z pewnością przypadną do gustu również mięsożercom, którzy od czasu do czasu szukają urozmaicenia diety. Sakiewki warzywne mogą być także ciekawym dodatkiem do innych potraw. Świetnie łączą się z mięsem, zastępując tradycyjną sałatkę lub duszone jarzyny.
Dla kogo?
Dla każdego, kto lubi nowoczesność w kuchni. Danie jest idealne nie tylko dla wegetarian, posmakuje również miłośnikom potraw mięsnych.
Na jaką okazję?
Sakiewki z warzywami curry możecie zaserwować na obiad, jako przekąskę lub oryginalny element menu imprezowego.
Czy wiesz, że?
Naleśniki mają wiele odmian. W Stanach Zjednoczonych króluje American pancake, który wzbogacany jest proszkiem do pieczenia, drożdżami lub sodą. Amerykańska wersja naleśnika jest więc grubsza, pulchna i miękka.
Dla urozmaicenia:
Sakiewki z warzywami curry doskonale smakują z sosem czosnkowym, który przygotujesz na bazie jogurtu naturalnego.