Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

481 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

626 osób wydrukowało

Pobierz pdf

550 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

0.2 szklanki

30 mililitrów

1 szczypta

0.5 pęczka

nadzienie:

12 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto mieszając ze sobą następujące składniki: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli oraz posiekaną natkę pietruszki. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w piórka. Na rozgrzanej patelni przesmaż pieczarki, następnie dodaj pokrojoną cebulę oraz groszek. Dodaj śmietanę, gotuj chwilę, a następnie dopraw solą i pieprzem – gdy farsz ostygnie nieco, dodaj pokrojony w kostkę ser i wymieszaj.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 2

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nałóż na rozłożone naleśniki i zwiń w dowolny sposób. Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem, ułóż w nim naleśniki i zapiecz kilka minut w temperaturze 160 stopni. Podawaj z przygotowanym pieczarkowym sosem, udekoruj listkami pietruszki.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 4
25

Opinie o przepisie

  • Ola Gehrke

    Ola Gehrke

    Kiedy będą te smaczne naleśniki , mniam , mniam,......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kuźniewska

    Ewa Kuźniewska

    Pyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia  Koch

    Sylwia Koch

    Bardzo dobre. Naleśniki zrobiłam pełnoziarniste a śmietanę dałam o mniejszej zawartości tłuszczu. Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Siga

    Monika Siga

    No to będe eksperyment ować dziś

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krysztof Krykoń

    Krysztof Krykoń

    jo mom dzis z serem'

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zondziuk

    Barbara Zondziuk

    tak przesmażona z zeszkloną cebulką, pycha...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leonarda Przybyłek

    Leonarda Przybyłek

    Ty łasuchu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Siga

    Monika Siga

    Jak to pasztetowa do naleśników?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Symeon Lipniewski

    Symeon Lipniewski

    Czyści bez przerywania snu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Siergiej

    Bogusława Siergiej

    Żadne odkrycie, restauracja MANEKIN od dawna robi niezłą kasę na naleśnikowych wariacjach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Dera

    Jerzy Dera

    kto mnie zaprosi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zawadzki

    Jerzy Zawadzki

    Do schabowego?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Peschak

    Alicja Peschak

    wszystko ok, ale przyprawa Knorr wrr!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zondziuk

    Barbara Zondziuk

    widocznie ktoś ma uprawy w lesie, a tak swoją drogą to najlepsze naleśniki z przesmażoną z cebulką pasztetową....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kowalczyk

    Barbara Kowalczyk

    A od kiedy pieczarkę i groszek zbieramy w lesie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolesław Kordas

    Bolesław Kordas

    Ja bym tam nie szukał pieczarek w lesie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz

    Smakowało mniam☺☺☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Rygielska

    Małgorzata Rygielska

    A ja nie wiedziałam że pieczarki to leśne grzyby :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kleina

    Marek Kleina

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Pluta

    Piotr Pluta

    tak rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Męzińska

    Maria Męzińska

    Robię naleśniki z nadzieniem cebula plus pieczrki,Naleśniki lekko posypane żóltym serem, Włozyć naleśniki nadziane farszem na patelnie posypać serem i podpiec pod przykrywką.Dobre Nam smakują.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Zacharuk

    Krzysztof Zacharuk

    Smakowite miam miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Karcz

    Katarzyna Karcz

    uwielbiam takie dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak

    Wypróbowany przepis Pyszne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kultys

    Pawel Kultys

    rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej