Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

492 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

630 osób wydrukowało

Pobierz pdf

554 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

0.2 szklanki

30 mililitrów

1 szczypta

0.5 pęczka

nadzienie:

12 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto mieszając ze sobą następujące składniki: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli oraz posiekaną natkę pietruszki. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w piórka. Na rozgrzanej patelni przesmaż pieczarki, następnie dodaj pokrojoną cebulę oraz groszek. Dodaj śmietanę, gotuj chwilę, a następnie dopraw solą i pieprzem – gdy farsz ostygnie nieco, dodaj pokrojony w kostkę ser i wymieszaj.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 2

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nałóż na rozłożone naleśniki i zwiń w dowolny sposób. Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem, ułóż w nim naleśniki i zapiecz kilka minut w temperaturze 160 stopni. Podawaj z przygotowanym pieczarkowym sosem, udekoruj listkami pietruszki.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

25

Opinie o przepisie

  • Ola Gehrke

    Ola Gehrke , 20.05.2016

    Kiedy będą te smaczne naleśniki , mniam , mniam,......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kuźniewska

    Ewa Kuźniewska , 20.05.2016

    Pyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia  Koch

    Sylwia Koch , 20.05.2016

    Bardzo dobre. Naleśniki zrobiłam pełnoziarniste a śmietanę dałam o mniejszej zawartości tłuszczu. Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Siga

    Monika Siga , 20.05.2016

    No to będe eksperyment ować dziś

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krysztof Krykoń

    Krysztof Krykoń , 19.05.2016

    jo mom dzis z serem'

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zondziuk

    Barbara Zondziuk , 19.05.2016

    tak przesmażona z zeszkloną cebulką, pycha...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leonarda Przybyłek

    Leonarda Przybyłek , 19.05.2016

    Ty łasuchu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Siga

    Monika Siga , 19.05.2016

    Jak to pasztetowa do naleśników?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Symeon Lipniewski

    Symeon Lipniewski , 19.05.2016

    Czyści bez przerywania snu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Siergiej

    Bogusława Siergiej , 19.05.2016

    Żadne odkrycie, restauracja MANEKIN od dawna robi niezłą kasę na naleśnikowych wariacjach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Dera

    Jerzy Dera , 19.05.2016

    kto mnie zaprosi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zawadzki

    Jerzy Zawadzki , 19.05.2016

    Do schabowego?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Peschak

    Alicja Peschak , 19.05.2016

    wszystko ok, ale przyprawa Knorr wrr!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zondziuk

    Barbara Zondziuk , 19.05.2016

    widocznie ktoś ma uprawy w lesie, a tak swoją drogą to najlepsze naleśniki z przesmażoną z cebulką pasztetową....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kowalczyk

    Barbara Kowalczyk , 19.05.2016

    A od kiedy pieczarkę i groszek zbieramy w lesie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolesław Kordas

    Bolesław Kordas , 19.05.2016

    Ja bym tam nie szukał pieczarek w lesie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 19.05.2016

    Smakowało mniam☺☺☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Rygielska

    Małgorzata Rygielska , 19.05.2016

    A ja nie wiedziałam że pieczarki to leśne grzyby :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kleina

    Marek Kleina , 19.05.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Pluta

    Piotr Pluta , 19.05.2016

    tak rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Męzińska

    Maria Męzińska , 19.05.2016

    Robię naleśniki z nadzieniem cebula plus pieczrki,Naleśniki lekko posypane żóltym serem, Włozyć naleśniki nadziane farszem na patelnie posypać serem i podpiec pod przykrywką.Dobre Nam smakują.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Zacharuk

    Krzysztof Zacharuk , 18.05.2016

    Smakowite miam miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Karcz

    Katarzyna Karcz , 18.05.2016

    uwielbiam takie dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak , 18.05.2016

    Wypróbowany przepis Pyszne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kultys

    Pawel Kultys , 14.04.2016

    rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej