Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem
łatwe
649 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
0.2 szklanki
30 mililitrów
1 szczypta
0.5 pęczka
nadzienie:
12 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto mieszając ze sobą następujące składniki: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli oraz posiekaną natkę pietruszki. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.

Krok 2
Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w piórka. Na rozgrzanej patelni przesmaż pieczarki, następnie dodaj pokrojoną cebulę oraz groszek. Dodaj śmietanę, gotuj chwilę, a następnie dopraw solą i pieprzem – gdy farsz ostygnie nieco, dodaj pokrojony w kostkę ser i wymieszaj.

Krok 3
Sos pieczarkowy z cebulką Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 4
Gotowy farsz nałóż na rozłożone naleśniki i zwiń w dowolny sposób. Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem, ułóż w nim naleśniki i zapiecz kilka minut w temperaturze 160 stopni. Podawaj z przygotowanym pieczarkowym sosem, udekoruj listkami pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej