Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

488 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

626 osób wydrukowało

Pobierz pdf

550 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1.5 szklanki

0.2 szklanki

30 mililitrów

1 szczypta

0.5 pęczka

nadzienie:

12 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto mieszając ze sobą następujące składniki: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej, szczyptę soli oraz posiekaną natkę pietruszki. Gdy ciasto osiągnie gładką konsystencję, smaż naleśniki.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w piórka. Na rozgrzanej patelni przesmaż pieczarki, następnie dodaj pokrojoną cebulę oraz groszek. Dodaj śmietanę, gotuj chwilę, a następnie dopraw solą i pieprzem – gdy farsz ostygnie nieco, dodaj pokrojony w kostkę ser i wymieszaj.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 2

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 3

Krok 4

Gotowy farsz nałóż na rozłożone naleśniki i zwiń w dowolny sposób. Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem, ułóż w nim naleśniki i zapiecz kilka minut w temperaturze 160 stopni. Podawaj z przygotowanym pieczarkowym sosem, udekoruj listkami pietruszki.

Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

25

Opinie o przepisie

  • Ola Gehrke

    Ola Gehrke , 20.05.2016

    Kiedy będą te smaczne naleśniki , mniam , mniam,......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kuźniewska

    Ewa Kuźniewska , 20.05.2016

    Pyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia  Koch

    Sylwia Koch , 20.05.2016

    Bardzo dobre. Naleśniki zrobiłam pełnoziarniste a śmietanę dałam o mniejszej zawartości tłuszczu. Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Siga

    Monika Siga , 20.05.2016

    No to będe eksperyment ować dziś

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krysztof Krykoń

    Krysztof Krykoń , 19.05.2016

    jo mom dzis z serem'

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zondziuk

    Barbara Zondziuk , 19.05.2016

    tak przesmażona z zeszkloną cebulką, pycha...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leonarda Przybyłek

    Leonarda Przybyłek , 19.05.2016

    Ty łasuchu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Siga

    Monika Siga , 19.05.2016

    Jak to pasztetowa do naleśników?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Symeon Lipniewski

    Symeon Lipniewski , 19.05.2016

    Czyści bez przerywania snu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Siergiej

    Bogusława Siergiej , 19.05.2016

    Żadne odkrycie, restauracja MANEKIN od dawna robi niezłą kasę na naleśnikowych wariacjach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Dera

    Jerzy Dera , 19.05.2016

    kto mnie zaprosi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zawadzki

    Jerzy Zawadzki , 19.05.2016

    Do schabowego?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Peschak

    Alicja Peschak , 19.05.2016

    wszystko ok, ale przyprawa Knorr wrr!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zondziuk

    Barbara Zondziuk , 19.05.2016

    widocznie ktoś ma uprawy w lesie, a tak swoją drogą to najlepsze naleśniki z przesmażoną z cebulką pasztetową....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kowalczyk

    Barbara Kowalczyk , 19.05.2016

    A od kiedy pieczarkę i groszek zbieramy w lesie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolesław Kordas

    Bolesław Kordas , 19.05.2016

    Ja bym tam nie szukał pieczarek w lesie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 19.05.2016

    Smakowało mniam☺☺☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Rygielska

    Małgorzata Rygielska , 19.05.2016

    A ja nie wiedziałam że pieczarki to leśne grzyby :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kleina

    Marek Kleina , 19.05.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Pluta

    Piotr Pluta , 19.05.2016

    tak rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Męzińska

    Maria Męzińska , 19.05.2016

    Robię naleśniki z nadzieniem cebula plus pieczrki,Naleśniki lekko posypane żóltym serem, Włozyć naleśniki nadziane farszem na patelnie posypać serem i podpiec pod przykrywką.Dobre Nam smakują.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Zacharuk

    Krzysztof Zacharuk , 18.05.2016

    Smakowite miam miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Karcz

    Katarzyna Karcz , 18.05.2016

    uwielbiam takie dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak , 18.05.2016

    Wypróbowany przepis Pyszne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kultys

    Pawel Kultys , 14.04.2016

    rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej