Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
865 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

511 osób wydrukowało

Pobierz pdf

761 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

ciasto naleśnikowe:

1 sztuka

200 mililitrów

100 gramów

farsz:

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

5 łyżek

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka, następnie usmaż z niego cienkie naleśniki.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż ją na oleju. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez chwilę, po czym odstaw do ostudzenia.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i wkrusz do masy przyprawę w mini kostkach Knorr.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Posmaruj naleśniki powstałym farszem i zwiń w rulony.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Następnie ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Fixem Spaghetti Napoli Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), polej śmietaną i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut, po czym podawaj.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Kowalczyk

    Karolina Kowalczyk , 23.09.2016

    <3 Joanna Andrzejewska czyli dzisiaj taki obiad?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowymNaleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym

Dzięki temu przepisowi przygotujesz danie przypominające lasagne, ale zamiast makaronu, użyjesz do niego naleśników. Przygotujesz je bardzo łatwo, a my podpowiemy ci, jak wyczarować z nich coś niesamowitego – serowo-szpinakową zapiekankę. Naleśniki należy usmażyć według tradycyjnego przepisu – z mleka, jajek, mąki i wody. Powinny wyjść cienkie i elastyczne. Kiedy przestygną i lekko zmiękną, możesz brać się dalej do pracy. Tajemnicą smaku tej potrawy jest farsz. Połączenie szpinaku i aż trzech serów – twardego, długo dojrzewającego parmezanu, polskiej goudy oraz tłustego twarogu, który ewentualnie możesz zastąpić fetą. Warto pamiętać o dodaniu czosnku, które podkreśli smak farszu. Zwinięte naleśniki poukładaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Kiedy po upieczeniu pokroisz danie na kawałki zobaczysz, jak piękny mają kształt. Smacznego!