Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

834 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

472 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

679 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

ciasto naleśnikowe:

1 sztuka

200 mililitrów

100 gramów

farsz:

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

5 łyżek

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka, następnie usmaż z niego cienkie naleśniki.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż ją na oleju. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez chwilę, po czym odstaw do ostudzenia.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i wkrusz do masy przyprawę w mini kostkach Knorr.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Posmaruj naleśniki powstałym farszem i zwiń w rulony.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Następnie ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Fixem Spaghetti Napoli Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), polej śmietaną i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut, po czym podawaj.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Kowalczyk

    Karolina Kowalczyk , 23.09.2016

    <3 Joanna Andrzejewska czyli dzisiaj taki obiad?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jesienny gulasz z soczewicy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowymNaleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym

Dzięki temu przepisowi przygotujesz danie przypominające lasagne, ale zamiast makaronu, użyjesz do niego naleśników. Przygotujesz je bardzo łatwo, a my podpowiemy ci, jak wyczarować z nich coś niesamowitego – serowo-szpinakową zapiekankę. Naleśniki należy usmażyć według tradycyjnego przepisu – z mleka, jajek, mąki i wody. Powinny wyjść cienkie i elastyczne. Kiedy przestygną i lekko zmiękną, możesz brać się dalej do pracy. Tajemnicą smaku tej potrawy jest farsz. Połączenie szpinaku i aż trzech serów – twardego, długo dojrzewającego parmezanu, polskiej goudy oraz tłustego twarogu, który ewentualnie możesz zastąpić fetą. Warto pamiętać o dodaniu czosnku, które podkreśli smak farszu. Zwinięte naleśniki poukładaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Kiedy po upieczeniu pokroisz danie na kawałki zobaczysz, jak piękny mają kształt. Smacznego!