Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

865 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

510 osób wydrukowało

Pobierz pdf

756 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

ciasto naleśnikowe:

1 sztuka

200 mililitrów

100 gramów

farsz:

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

5 łyżek

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka, następnie usmaż z niego cienkie naleśniki.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż ją na oleju. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez chwilę, po czym odstaw do ostudzenia.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i wkrusz do masy przyprawę w mini kostkach Knorr.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Posmaruj naleśniki powstałym farszem i zwiń w rulony.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Następnie ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Fixem Spaghetti Napoli Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), polej śmietaną i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut, po czym podawaj.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Kowalczyk

    Karolina Kowalczyk , 23.09.2016

    <3 Joanna Andrzejewska czyli dzisiaj taki obiad?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jesienny gulasz z soczewicy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowymNaleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym

Dzięki temu przepisowi przygotujesz danie przypominające lasagne, ale zamiast makaronu, użyjesz do niego naleśników. Przygotujesz je bardzo łatwo, a my podpowiemy ci, jak wyczarować z nich coś niesamowitego – serowo-szpinakową zapiekankę. Naleśniki należy usmażyć według tradycyjnego przepisu – z mleka, jajek, mąki i wody. Powinny wyjść cienkie i elastyczne. Kiedy przestygną i lekko zmiękną, możesz brać się dalej do pracy. Tajemnicą smaku tej potrawy jest farsz. Połączenie szpinaku i aż trzech serów – twardego, długo dojrzewającego parmezanu, polskiej goudy oraz tłustego twarogu, który ewentualnie możesz zastąpić fetą. Warto pamiętać o dodaniu czosnku, które podkreśli smak farszu. Zwinięte naleśniki poukładaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Kiedy po upieczeniu pokroisz danie na kawałki zobaczysz, jak piękny mają kształt. Smacznego!