Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym
średnie
760 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
ciasto naleśnikowe:
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
farsz:
300 gramów
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
5 łyżek
2 łyżki
200 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka, następnie usmaż z niego cienkie naleśniki.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż ją na oleju. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez chwilę, po czym odstaw do ostudzenia.

Krok 3
Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i wkrusz do masy przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 4
Posmaruj naleśniki powstałym farszem i zwiń w rulony.

Krok 5
Następnie ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Fixem Spaghetti Napoli Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), polej śmietaną i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut, po czym podawaj.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym
Dzięki temu przepisowi przygotujesz danie przypominające lasagne, ale zamiast makaronu, użyjesz do niego naleśników. Przygotujesz je bardzo łatwo, a my podpowiemy ci, jak wyczarować z nich coś niesamowitego – serowo-szpinakową zapiekankę. Naleśniki należy usmażyć według tradycyjnego przepisu – z mleka, jajek, mąki i wody. Powinny wyjść cienkie i elastyczne. Kiedy przestygną i lekko zmiękną, możesz brać się dalej do pracy. Tajemnicą smaku tej potrawy jest farsz. Połączenie szpinaku i aż trzech serów – twardego, długo dojrzewającego parmezanu, polskiej goudy oraz tłustego twarogu, który ewentualnie możesz zastąpić fetą. Warto pamiętać o dodaniu czosnku, które podkreśli smak farszu. Zwinięte naleśniki poukładaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Kiedy po upieczeniu pokroisz danie na kawałki zobaczysz, jak piękny mają kształt. Smacznego!