Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą
łatwe
197 osób zapisało

Składniki
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
6 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.
Krok 2
Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.

Dobra rada:
Wierzch makaronu posyp obficie startym parmezanem. Jeśli nie masz parmezanu użyj zwykłego żółtego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej