Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą
łatwe
218 osób zapisało

Składniki
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
6 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.
Krok 2
Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Fix Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.

Dobra rada:
Wierzch makaronu posyp obficie startym parmezanem. Jeśli nie masz parmezanu użyj zwykłego żółtego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą
Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.


































