Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

6 listki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.

Krok 2

Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Wierzch makaronu posyp obficie startym parmezanem. Jeśli nie masz parmezanu użyj zwykłego żółtego sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej