Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

6 listki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.

Krok 2

Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Wierzch makaronu posyp obficie startym parmezanem. Jeśli nie masz parmezanu użyj zwykłego żółtego sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z soczewicy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicąZiołowe spaghetti bolognese z soczewicą

Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.