Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą
łatwe
216 osób zapisało

Składniki
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
6 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.
Krok 2
Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.

Dobra rada:
Wierzch makaronu posyp obficie startym parmezanem. Jeśli nie masz parmezanu użyj zwykłego żółtego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej