
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1.5 szklanki
1.5 łyżeczki
6 sztuk
0.5 łyżeczki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj z kostką Knorr. Jak będzie miękki przecedź go i odstaw. Zachowaj pozostały bulion.
Krok 2
Przyrządź masalę - zmiksuj wszystkie składniki, ale tylko połowę mango.
Krok 3
Na rozgrzany olej włóż soczewicę, chili, gorczycę oraz liście curry.
Krok 4
Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj orzeszki, a gdy się zarumieni dodaj resztę mango. Podgrzewaj przez kilka minut dopóki mango się nie ugotuje.
Krok 5
Zmieszaj danie z masalą i duś ok 20 minut.
Krok 6
Ryż przypraw liśćmi curry i podgrzej. Masalę z mango podawaj z ryżem.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej