
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1.5 szklanki
1.5 łyżeczki
6 sztuk
0.5 łyżeczki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj z kostką Knorr. Jak będzie miękki przecedź go i odstaw. Zachowaj pozostały bulion.
Krok 2
Przyrządź masalę - zmiksuj wszystkie składniki, ale tylko połowę mango.
Krok 3
Na rozgrzany olej włóż soczewicę, chili, gorczycę oraz liście curry.
Krok 4
Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj orzeszki, a gdy się zarumieni dodaj resztę mango. Podgrzewaj przez kilka minut dopóki mango się nie ugotuje.
Krok 5
Zmieszaj danie z masalą i duś ok 20 minut.
Krok 6
Ryż przypraw liśćmi curry i podgrzej. Masalę z mango podawaj z ryżem.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej