Ryż mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż mango

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1.5 szklanki

1.5 łyżeczki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj z kostką Knorr. Jak będzie miękki przecedź go i odstaw. Zachowaj pozostały bulion.

Krok 2

Przyrządź masalę - zmiksuj wszystkie składniki, ale tylko połowę mango.

Krok 3

Na rozgrzany olej włóż soczewicę, chili, gorczycę oraz liście curry.

Krok 4

Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj orzeszki, a gdy się zarumieni dodaj resztę mango. Podgrzewaj przez kilka minut dopóki mango się nie ugotuje.

Krok 5

Zmieszaj danie z masalą i duś ok 20 minut.

Krok 6

Ryż przypraw liśćmi curry i podgrzej. Masalę z mango podawaj z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej