Ryż mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż mango

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1.5 szklanki

1.5 łyżeczki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj z kostką Knorr. Jak będzie miękki przecedź go i odstaw. Zachowaj pozostały bulion.

Krok 2

Przyrządź masalę - zmiksuj wszystkie składniki, ale tylko połowę mango.

Krok 3

Na rozgrzany olej włóż soczewicę, chili, gorczycę oraz liście curry.

Krok 4

Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj orzeszki, a gdy się zarumieni dodaj resztę mango. Podgrzewaj przez kilka minut dopóki mango się nie ugotuje.

Krok 5

Zmieszaj danie z masalą i duś ok 20 minut.

Krok 6

Ryż przypraw liśćmi curry i podgrzej. Masalę z mango podawaj z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej