PRZEPISY.PL

Rumiany kulebiak z kapustą kiszoną podać można osobno lub jako dodatek do czerwonego barszczu czy zupy grzybowej. Farsz z kwaskowatej kapusty kiszonej, z drobno pokrojonymi grzybami suszonymi, nie ma sobie równych.

Kulebiak z kapustą kiszoną - autor: przepisy.pl

Kulebiak z kapustą kiszoną

  • 90
  • 6
  • Średnie
  • 0
109
osób dodało do Mniamlisty
109
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ciasto francuskie30 dkg
  • Bulion grzybowy Knorr
    2 szt
  • kapusta kiszona0.5 kg
  • grzyby suszone 5 dkg
  • cebula2 szt
  • liść laurowy2 szt
  • goździki2 szt
  • ziele angielskie4 szt
  • pieprz2 szczypty
  • skórka starta z cytryny
  • jajka3 szt
  • orzechy włoskie100 g
  • olej2 łyżki
  • jałowiec1 łyżeczka
Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 1

Krok 1

Namoczone poprzedniego dnia grzyby ugotuj, a następnie odcedź i pokrój w paski, wywar zachowaj.
Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 2

Krok 2

Kapustę zalej wywarem grzybowym, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, goździki i skórkę z cytryny.
Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 3

Krok 3

Dodaj Bulion grzybowy Knorr. Gotuj ½ godziny.
Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 4

Krok 4

Posiekane cebule zeszklij na oleju, dodaj grzyby, smaż 2 minuty, dopraw. 2 jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu drobno pokrój. Orzechy posiekaj.
Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 5

Krok 5

Kapustę zdejmij z ognia, dodaj cebulę z grzybami, jajka i orzechy. Dopraw jałowcem.
Kulebiak z kapustą kiszoną – krok 6

Krok 6

Rozwałkuj ciasto, nałóż farsz. Złóż na pół i zlep brzegi. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz ½ godziny w temperaturze 200 stopni.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

223
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie
243
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Średnie
118
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
162
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie