Grecki przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

91 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Spód naczynia wyłóż kilkoma warstwami ciasta, następnie posmaruj rozkłóconym jajkiem i zapiecz chwilę w piekarniku w temperaturze 200 st. C przez 3-4 minuty.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj szpinak. Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i pieprzem. Na koniec dodaj pokruszony ser, orzeszki, oliwki i całość wymieszaj.

Krok 3

Gotowy farsz przełóż do naczynia żaroodpornego z zapieczonym spodem, a następnie wierzch przykryj pozostałymi arkuszami ciasta.

Krok 4

Wierzch ciasta posmaruj jajkiem, naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej