Grecki przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecki przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Spód naczynia wyłóż kilkoma warstwami ciasta, następnie posmaruj rozkłóconym jajkiem i zapiecz chwilę w piekarniku w temperaturze 200 st. C przez 3-4 minuty.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj szpinak. Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i pieprzem. Na koniec dodaj pokruszony ser, orzeszki, oliwki i całość wymieszaj.

Krok 3

Gotowy farsz przełóż do naczynia żaroodpornego z zapieczonym spodem, a następnie wierzch przykryj pozostałymi arkuszami ciasta.

Krok 4

Wierzch ciasta posmaruj jajkiem, naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecki przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej