Chłodnik mięsny na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik mięsny na winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

200 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

0.7 litra

2 szklanki

5 dekagramów

3 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz i obierz orzechy ze skórki. Posiekaj w kawałki.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 1

Krok 2

Dolej sok pomidorowy do wina, roztrzep trzepaczką, dodaj orzechy. Mięso pokrój w kostkę. Rodzynki opłucz i odsącz. Dodaj mięso i rodzynki do wina razem z Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 2

Krok 3

Chłodnik podawaj posypany posiekaną natką pietruszki.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej