Chłodnik mięsny na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik mięsny na winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

0.7 litra

2 szklanki

5 dekagramów

3 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz i obierz orzechy ze skórki. Posiekaj w kawałki.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 1

Krok 2

Dolej sok pomidorowy do wina, roztrzep trzepaczką, dodaj orzechy. Mięso pokrój w kostkę. Rodzynki opłucz i odsącz. Dodaj mięso i rodzynki do wina razem z Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 2

Krok 3

Chłodnik podawaj posypany posiekaną natką pietruszki.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik mięsny na winieChłodnik mięsny na winie

Sparz i obierz orzechy ze skórki. Posiekaj w kawałki.