Chłodnik mięsny na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik mięsny na winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

0.7 litra

2 szklanki

5 dekagramów

3 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz i obierz orzechy ze skórki. Posiekaj w kawałki.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 1

Krok 2

Dolej sok pomidorowy do wina, roztrzep trzepaczką, dodaj orzechy. Mięso pokrój w kostkę. Rodzynki opłucz i odsącz. Dodaj mięso i rodzynki do wina razem z Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 2

Krok 3

Chłodnik podawaj posypany posiekaną natką pietruszki.

Chłodnik mięsny na winie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik mięsny na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szpinak z jajkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik mięsny na winieChłodnik mięsny na winie

Sparz i obierz orzechy ze skórki. Posiekaj w kawałki.