
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
350 mililitrów
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj z 350 ml wody. Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę, kolendrę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej margarynie przesmaż pokrojone warzywa, wsyp soczewicę i kolendrę. Całość zalej Fixem i gotuj do momentu zredukowania części płynu.
Krok 3
W tym czasie pokrój pieczywo w centymetrową kostkę i wymieszaj z soczewicą. Wbij jajko i zamieszaj.
Krok 4
Natnij mięso, tworząc kieszeń. Otwórz kieszeń w mięsie i umieść w niej przygotowany farsz. Całość zamknij i zwiąż dratwą.
Krok 5
Mięso oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą, a następnie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika. Piecz 1,5-2 godziny, polewając co pewien czas wydobywającym się z mięsa sosem. Upieczone mięso podawaj pokrojone w plastry.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej