
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
350 mililitrów
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj z 350 ml wody. Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę, kolendrę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej margarynie przesmaż pokrojone warzywa, wsyp soczewicę i kolendrę. Całość zalej Fixem i gotuj do momentu zredukowania części płynu.
Krok 3
W tym czasie pokrój pieczywo w centymetrową kostkę i wymieszaj z soczewicą. Wbij jajko i zamieszaj.
Krok 4
Natnij mięso, tworząc kieszeń. Otwórz kieszeń w mięsie i umieść w niej przygotowany farsz. Całość zamknij i zwiąż dratwą.
Krok 5
Mięso oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą, a następnie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika. Piecz 1,5-2 godziny, polewając co pewien czas wydobywającym się z mięsa sosem. Upieczone mięso podawaj pokrojone w plastry.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej