
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
350 mililitrów
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix rozmieszaj z 350 ml wody. Paprykę oraz cebulę pokrój w kostkę, kolendrę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej margarynie przesmaż pokrojone warzywa, wsyp soczewicę i kolendrę. Całość zalej Fixem i gotuj do momentu zredukowania części płynu.
Krok 3
W tym czasie pokrój pieczywo w centymetrową kostkę i wymieszaj z soczewicą. Wbij jajko i zamieszaj.
Krok 4
Natnij mięso, tworząc kieszeń. Otwórz kieszeń w mięsie i umieść w niej przygotowany farsz. Całość zamknij i zwiąż dratwą.
Krok 5
Mięso oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą, a następnie wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika. Piecz 1,5-2 godziny, polewając co pewien czas wydobywającym się z mięsa sosem. Upieczone mięso podawaj pokrojone w plastry.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej