Wołowina z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

2 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, cebulę oraz paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z wodą oraz mlekiem kokosowym. Całość wlej do mięsa i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut, dodając pod koniec pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie nałóż na talerze, posyp orzeszkami oraz kiełkami. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grecka tarta filo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej