Wołowina z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

2 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, cebulę oraz paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z wodą oraz mlekiem kokosowym. Całość wlej do mięsa i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut, dodając pod koniec pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie nałóż na talerze, posyp orzeszkami oraz kiełkami. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bobem i jajkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej