Wołowina z orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

2 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, cebulę oraz paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z wodą oraz mlekiem kokosowym. Całość wlej do mięsa i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut, dodając pod koniec pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie nałóż na talerze, posyp orzeszkami oraz kiełkami. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej