Wołowina z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

2 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, cebulę oraz paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z wodą oraz mlekiem kokosowym. Całość wlej do mięsa i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut, dodając pod koniec pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie nałóż na talerze, posyp orzeszkami oraz kiełkami. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej