Wołowina z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z orzechami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

2 łyżki

150 mililitrów

1 sztuka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, cebulę oraz paprykę pokrój w paski. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, a następnie dodaj warzywa.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj z wodą oraz mlekiem kokosowym. Całość wlej do mięsa i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut, dodając pod koniec pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie nałóż na talerze, posyp orzeszkami oraz kiełkami. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej