
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotować w osolonej wodzie (świeży - około 20 minut). Odcedzić i po ostudzeniu obrać ze skórek.
Krok 2
Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Podsmażyć z dodatkiem łyżki oliwy (kilka minut).
Krok 3
Do miski wrzucić makaron, bób, podsmażoną paprykę oraz cebulę pokrojoną w piórka i posiekane (niezbyt drobno) listki bazylii.
Krok 4
Sosu sałatkowy paprykowo-ziołowego Knorr połącz z 2 łyżkami oliwy oraz 3 łyżkami przegotowanej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Sos wlej do miski z pozostałymi składnikami. Wymieszaj. Podawaj lekko schłodzoną (30 minut w lodówce).

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej