Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób ugotować w osolonej wodzie (świeży - około 20 minut). Odcedzić i po ostudzeniu obrać ze skórek.
Krok 2
Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Podsmażyć z dodatkiem łyżki oliwy (kilka minut).
Krok 3
Do miski wrzucić makaron, bób, podsmażoną paprykę oraz cebulę pokrojoną w piórka i posiekane (niezbyt drobno) listki bazylii.
Krok 4
Sosu sałatkowy paprykowo-ziołowego Knorr połącz z 2 łyżkami oliwy oraz 3 łyżkami przegotowanej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Sos wlej do miski z pozostałymi składnikami. Wymieszaj. Podawaj lekko schłodzoną (30 minut w lodówce).
Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej