Pulpeciki z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z bobu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

145 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

234 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób sparz we wrzątku i zdejmij skórkę. Przetrzyj przez sito.

Pulpeciki z bobu - Krok 1

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z przetartym bobem.

Pulpeciki z bobu - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą czosnek Knorr.

Pulpeciki z bobu - Krok 3

Krok 4

Całość podgrzej, z masy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Pulpeciki z bobu - Krok 4

Krok 5

Smaż na rozgrzanym oleju.

Pulpeciki z bobu - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Wajda

    Barbara Wajda , 20.06.2019

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej