Pulpeciki z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z bobu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

144 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób sparz we wrzątku i zdejmij skórkę. Przetrzyj przez sito.

Pulpeciki z bobu - Krok 1

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z przetartym bobem.

Pulpeciki z bobu - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą czosnek Knorr.

Pulpeciki z bobu - Krok 3

Krok 4

Całość podgrzej, z masy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Pulpeciki z bobu - Krok 4

Krok 5

Smaż na rozgrzanym oleju.

Pulpeciki z bobu - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Wajda

    Barbara Wajda , 20.06.2019

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej