Pulpeciki z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z bobu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

315 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób sparz we wrzątku i zdejmij skórkę. Przetrzyj przez sito.

Pulpeciki z bobu - Krok 1

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z przetartym bobem.

Pulpeciki z bobu - Krok 2

Krok 3

Dopraw przyprawą czosnek Knorr.

Pulpeciki z bobu - Krok 3

Krok 4

Całość podgrzej, z masy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Pulpeciki z bobu - Krok 4

Krok 5

Smaż na rozgrzanym oleju.

Pulpeciki z bobu - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Wajda

    Barbara Wajda , 20.06.2019

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki z bobuPulpeciki z bobu

Bób sparz we wrzątku i zdejmij skórkę. Przetrzyj przez sito.