
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bób sparz we wrzątku i zdejmij skórkę. Przetrzyj przez sito.

Krok 2
Cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z przetartym bobem.

Krok 3
Dopraw przyprawą czosnek Knorr.

Krok 4
Całość podgrzej, z masy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5
Smaż na rozgrzanym oleju.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej