
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
null
350 gramów
500 gramów
2 łyżki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj bób, schłodź i obierz z łupin.

Krok 2
Posiekaj cebulę, marchew pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, marchewkę i smaż do miękkości.

Krok 3
Dodaj groszek, pomidory i duś około 10 minut.

Krok 4
Dodaj bób, karczochy, koperek.

Krok 5
Dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr i pieprzem.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej