Sałatka pomidorowo – pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

50 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Dymki obierz i pokrój na ćwiartki.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 1

Krok 2

Pietruszkę opłucz i oberwij listki. Pieczarki umyj i pokrój.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 2

Krok 3

Przygotowane składniki wymieszaj i przełóż do salaterki. Posyp startym parmezanem.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 3 łyżkami wody i 4 łyżkami oliwy. Wymieszaj.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 4

Krok 5

Sałatkę polej przygotowanym sosem Knorr i dopraw. Podawaj z czosnkowymi grzankami z bagietki.

Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowo – pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka pomidorowo – pieczarkowaSałatka pomidorowo – pieczarkowa

Czasem najprostsze dania są najlepsze. Gdy niespodziewanie odwiedzają cię goście, nie masz wtedy czasu na tworzenie wymyślnych potraw, liczy się sprawdzony i niezawodny przepis. Taki, jak nasz na sałatkę pomidorowo-pieczarkową. Dzięki niej, w kreatywny sposób wykorzystać możesz pospolite składniki, które zalegają w każdej lodówce. Pomysł na sałatkę wypróbować możesz nie tylko w czasie wizyty gości, ale również w codziennym menu, jako dodatek do obiadu lub ciepłej kolacji. Połączenie pomidorów, pieczarek i startego sera żółtego (najlepiej parmezanu) będzie udane dzięki dodatkowi odpowiedniego dressingu np. sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego, dzięki któremu warzywa i grzyby aromatyczne i idealnie doprawione. Podawaj sałatkę w towarzystwie ciemnego pieczywa z ziarnami lub chrupiącej bagietki.