
Składniki
8 sztuk
3 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
50 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Dymki obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2
Pietruszkę opłucz i oberwij listki. Pieczarki umyj i pokrój.

Krok 3
Przygotowane składniki wymieszaj i przełóż do salaterki. Posyp startym parmezanem.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 3 łyżkami wody i 4 łyżkami oliwy. Wymieszaj.

Krok 5
Sałatkę polej przygotowanym sosem Knorr i dopraw. Podawaj z czosnkowymi grzankami z bagietki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pomidorowo – pieczarkowa
Czasem najprostsze dania są najlepsze. Gdy niespodziewanie odwiedzają cię goście, nie masz wtedy czasu na tworzenie wymyślnych potraw, liczy się sprawdzony i niezawodny przepis. Taki, jak nasz na sałatkę pomidorowo-pieczarkową. Dzięki niej, w kreatywny sposób wykorzystać możesz pospolite składniki, które zalegają w każdej lodówce. Pomysł na sałatkę wypróbować możesz nie tylko w czasie wizyty gości, ale również w codziennym menu, jako dodatek do obiadu lub ciepłej kolacji. Połączenie pomidorów, pieczarek i startego sera żółtego (najlepiej parmezanu) będzie udane dzięki dodatkowi odpowiedniego dressingu np. sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego, dzięki któremu warzywa i grzyby aromatyczne i idealnie doprawione. Podawaj sałatkę w towarzystwie ciemnego pieczywa z ziarnami lub chrupiącej bagietki.